Diari La Veu del País Valencià
La Policia de la Generalitat inicia a la Serra d’Irta les rutes de vigilància contra incendis forestals

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La Policia de la Generalitat ha iniciat aquest dilluns a la Serra d’Irta (el Maestrat) les rutes de vigilància preventiva en les zones recreatives i parcs naturals del País Valencià amb l’objectiu d’evitar els incendis forestals, dins del Pla de Vigilància dissuasiva i mesures especials per a Setmana Santa i Pasqua. El dispositiu estarà operatiu fins al 25 d’abril i hi participaran 150 patrulles.

Els agents han dut a terme un recorregut per les zones més concorregudes d’aquest paratge natural, la ruta de l’ermita de Sant Antoni i la de la costa, per supervisar que es fa un bon ús del foc i evitar que s’encenguen flames que puguen provocar un incendi, alhora que han informat i conscienciat la població d’una sèrie de mesures per protegir el medi natural.

«Entre les principals precaucions que s’han de prendre, hi ha la de no fer foc fora de les zones habilitades per a tal fi, i també que la brossa ha de tirar-se als contenidors, perquè un vidre o una punta de cigarret mal apagada poden provocar un incendi forestal», ha explicat un dels agents de servei en la ruta.

Aquest dispositiu especial de vigilància i prevenció contra incendis forestals compta amb més de 600 professionals diaris entre personal tècnic del Centre de Coordinació d’Emergències, el Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, personal tècnic forestal, agents mediambientals i personal en els observatoris fixos, unitats de prevenció i centrals de prevenció d’incendis. A més, la sala del telèfon únic d’emergències 112 ha incrementat el personal en un 9% durant aquestes setmanes.

En aquest període, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica prohibeix efectuar cremes de restes agrícoles, encara que estiguen autoritzades pel pla local de cremes o de fer fogueres en els terrenys forestals o a menys de 500 metres d’aquest. Es pot conéixer el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals a la web del 112.

Comparteix

Icona de pantalla completa