Diari La Veu del País Valencià
Els gladiadors ocupen el Museu Arqueològic d’Alacant

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El Museu Arqueològic d’Alacant, el MARQ, inaugurarà aquest pròxim dimecres una nova exposició reconeguda a escala internacional, «Gladiadors. Herois del Coliseu», una mostra en la qual exhibirà 140 peces pertanyents a huit museus italians, que es completarà amb elements audiovisuals i informació «rigorosa».

La mostra obrirà amb una jornada gratuïta amb vista a convertir-se en una atracció turística i cultural d’«excel·lència» per a la Setmana Santa. Durant l’exhibició, que es perllongarà fins al 16 d’octubre, es podran veure 140 obres pertanyents a huit museus italians. La col·lecció es completarà amb elements audiovisuals, que formaran una part important de la mostra orientada a un públic ampli, de totes les edats.

Entre les peces, hi destaquen cascos, armadures, armes i altres utensilis que utilitzaven els gladiadors per lluitar en els circs. També es podrà apreciar parts de relleus i murals tallats en pedra original de Pompeia amb imatges d’aquestes persones, en les quals es recreen baralles.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha remarcat el caràcter «didàctic» i «interactiu» de la mostra, en la qual es podran veure pel·lícules, imatges, així com informació que pot ajudar a «desmentir mites» sobre els gladiadors generats pel cinema.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’ambaixador d’Itàlia, Riccardo Guariglia, i la curadora de l’exposició, Rossella Rea, qui ha sigut directora del Coliseu de Roma durant més de tres dècades.

En el muntatge de «Gladiadors» han participat arqueòlegs en representació dels museus italians que col·laboren amb aquesta mostra. Les peces, que van arribar la passada setmana a Alacant, se sotmeten a un estricte protocol supervisat pel director del MARQ, Manuel Olcina, i pels arqueòlegs del museu, per garantir el seu perfecte estat de conservació, col·locació i conservació.

Comparteix

Icona de pantalla completa