Diari La Veu del País Valencià
Presenten a Morella el Centre d’Innovació Rural als Ports i el Maestrat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El Centre d’Innovació Rural als Ports i el Maestrat que s’ha presentat aquest dijous a Morella tindrà l’objectiu de facilitar la generació de projectes innovadors en aquestes dues comarques que comparteixen realitats econòmiques i socials similars. Aquesta experiència pilot, que implica una forta aposta per la digitalització de les empreses, suposarà una inversió de 600.000 euros del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i serà secundada per la Diputació de Castelló amb l’aportació de 110.000 euros.

A l’acte de presentació d’aquest hub rural, hi han assistit el secretari general per al Repte Demogràfic del govern espanyol, Paco Boya; el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez; l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el director adjunt de l’Agència Valenciana contra la Despoblació (AVANT), Evaristo Martí.

El centre promourà iniciatives vinculades a l’emprenedoria, que tinguen capacitat per generar activitat econòmica, crear llocs de treball i fixar població al territori. A més, buscarà la màxima participació de les administracions locals, persones i col·lectius del territori, les opinions dels quals seran tingudes en compte.

José Martí ha assenyalat que la implantació d’aquest hub respon al fet d’haver sigut capaços d’introduir en l’agenda estatal que «el problema de la despoblació també afecta les comarques de Castelló».

Segons Paco Boya, aquest Centre d’Innovació, «és l’inici d’un camí que ens permetrà tindre uns motors de desenvolupament assentats en el medi rural, que formen part d’una gran xarxa amb capacitat per a generar intel·ligència territorial, creant un ecosistema en el qual siga possible retindre el talent, ajudant a empreses i emprenedors que vulguen actuar en el territori».

També ha intervingut Rhamsés Ripollés, qui s’ha referit al fet que «fa anys Espanya no era conscient del desequilibri territorial que té, però afortunadament hui la despoblació està en primera línia del debat polític».

Finalment, Evaristo Martí ha remarcat la importància de l’Agència Valenciana contra la Despoblació (AVANT), «que és el nexe d’unió entre totes les conselleries» i en la qual treballen «sota el paraigua de l’Agenda 20-30».

Comparteix

Icona de pantalla completa