Diari La Veu del País Valencià
Miquel Gil celebrarà els vint anys del seu disc «Orgànic» els pròxims mesos

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El cantant Miquel Gil celebrarà durant els pròxims mesos el vinté aniversari del disc Orgànic, publicat pel segell especialitzat Sonifolk el 2001. D’aquesta manera, el músic de Catarroja (l’Horta Sud) retrà homenatge a un treball que va suposar una «fita primordial» en la seua carrera i en la manera d’entendre i interpretar els ritmes d’arrel tradicional. Per a això, l’artista estarà acompanyat per membres de la seua formació habitual i, també, per alguns dels instrumentistes que van participar en l’enregistrament d’aquest àlbum.

L’espectacle «20 anys d’Orgànic» va tindre el seu germen el passat mes de novembre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (el Pla de l’Estany) per iniciativa de Francesc Viladiu, gestor cultural i responsable de l’esmentat recinte, així com dels festivals (a)phònica i Càntut, entre altres. Posteriorment, les cançons es van interpretar en l’Auditori Caló de s’Oli de Sant Josep (Eivissa) en un recital especial, ja que la pandèmia havia obligat a suspendre una visita anterior. Així va ser com, a poc a poc, la gira d’aniversari va agafar cos. En aquests concerts, Miquel Gil i la seua banda prenen el repertori d’Orgànic com a eix vertebrador, però també inclouen les composicions més celebrades de la trajectòria en solitari de l’artista de Catarroja.

El públic valencià podrà gaudir per primera vegada de les melodies de «20 anys d’Orgànic» el dijous 7 de juliol en el marc del festival Polirítmia que té lloc anualment a la capital del Túria. Aquest esdeveniment organitzat per l’Institut Valencià de Cultura centra la seua programació en les melodies i les danses del Mediterrani. Uns dies després, el diumenge 10 de juliol, Miquel Gil actuarà al Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú, un dels més importants en el circuit de les músiques d’arrel.

Així mateix, hi haurà concerts en el Posidònia Fest de Mataró (3 de setembre) i en la Fira i Festes de Gandia (1 d’octubre). Pròximament, es confirmaran més dates en altres localitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa