Diari La Veu del País Valencià
Silvestre Vilaplana, Mònica Richart, Natàlia Gisbert, Ludmilla Lacueva i J. Canela i J. Colonques, entre els nominats de VLC Negra

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Silvestre Vilaplana, Mònica Richart, Natàlia Gisbert, Ludmilla Lacueva, Joan Canela i Jordi Colonques, Joyce Carol Oates, Carlos Zanón, Alexis Ravelo, Virginia Feito, Esther García Llovet o Marina Sanmartín són alguns dels autors nominats en la desena edició del festival VLC Negra, que ha donat a conéixer, com cada any, les quinze novel·les que opten al guardó en les tres categories: Millor Novel·la, «Mejor Novela» i «Best Novel».

Entre els autors de les novel·les seleccionades hi ha fins a quatre guanyadors del premi en anteriors edicions: dos en la categoria de Millor Novel·la: Silvestre Vilaplana, guanyador el 2016, i Joan Canela i Jordi Colonques, que es van fer amb la distinció el 2018. I altres dos en la categoria de «Mejor novela», Carlos Zanón, guanyador el 2013, i Alexis Ravelo, guanyador el 2015. També destaquen noms com el de Mònica Richart, Esther García Llovet, Marina Sanmartín, Natàlia Gisbert, Joyce Carol Oates o Virgínia Feito.

Seran els vots dels lectors els que atorguen els premis en cadascuna de les categories del certamen. Els vots s’emetran a través de la web de VLC NEGRA entre el 5 d’abril i el 5 de maig, el dia previ a l’inici del festival. Els premis es faran públics i es lliuraran el 14 de maig, després de les sessions vespertines de trobades entre autors.

El director del festival, Jordi Llobregat, ha destacat la qualitat de les novel·les nominades: «Ens ha resultat molt difícil triar als finalistes en cada categoria, ja que en l’últim any, després de l’aturada de la pandèmia, moltes editorials han llançat títols que estaven reservant fins que s’observara una millora de la situació sanitària. Bona prova és la presència de fins a quatre guanyadors en anteriors edicions de VLC NEGRA en les categories de Millor Novel·la i de “Mejor Novela”».

Llobregat també ha subratllat l’al·licient més gran d’aquests premis per als autors. «El fet que les novel·les guanyadores les trien els mateixos lectors és el més important d’aquests premis. Els autors ho valoren enormement. Constitueix una cosa especial, perquè no hi ha res millor que ser premiat pel públic al qual un es dirigeix», ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa