Diari La Veu del País Valencià
L’ETNO aborda els conflictes armats en el cicle de cinema documental i etnografia «Incontrolat»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, projectarà un total de quatre pel·lícules en la segona edició del cicle de cinema documental i etnografia «Incontrolat». A més, en cada sessió, prendrà especial protagonisme la reflexió sobre els conflictes armats, ja que després hi haurà debats o col·loquis amb directors i especialistes.

Els organitzadors, l’ETNO i el col·lectiu l’Horta Snob, entenen el documental com «una eina privilegiada d’anàlisi de les nostres societats, així com una forma d’estudi de les pràctiques culturals contemporànies».

En el marc de la guerra entre Rússia i Ucraïna, el cicle exhibeix dos documentals centrats en el conflicte polític i armat que aborden respectivament les realitats de Colòmbia i Síria. El primer, A Colombian Family, que obrirà les sessions aquest dijous, 31 de març, és una observació etnogràfica del procés d’exili d’una defensora colombiana dels drets humans i dels conflictes familiars que aquesta decisió genera. El segon, Sabaya, guanyadora del premi al millor documental del passat festival de Sundance, se situa a les acaballes de la guerra de Síria, on les comunitats iazidís lluiten per recuperar les dones que van ser esclavitzades per ISIS durant la guerra.

«Plats forts»

Un dels «plats forts» del cicle serà la projecció del film Victoria, que serà presentat per una de les codirectores, Lisbeth De Ceulaer, que mantindrà un col·loqui posterior sobre la pel·lícula. L’obra narra la vida dels veïns de California City, una ciutat fantasma projectada en els anys 60 en el desert de Mojave, on hui viuen escasses persones enmig de l’oblit i la precarietat.

Completa la selecció la georgiana Taming The Garden, una aproximació fascinant a la destrucció dels territoris rurals d’aquest país.

Comparteix

Icona de pantalla completa