Diari La Veu del País Valencià
Mollà creu que l’ampliació del Port de València acabarà als tribunals

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, s’ha mostrat convençuda que l’ampliació nord del Port de València «acabarà als tribunals» perquè «no és la que estava emparada per la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA)» «El Consell ha de fer valdre els seus acords», ha remarcat quan li han preguntat sobre qui la recorrerà.

Mollà ha apuntat que encara que l’Advocacia no depén de la seua conselleria, Transició Ecològica recordarà que el govern valencià va aprovar unes mesures cautelars vinculades a la revisió del Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de l’Albufera que «diuen clarament que l’objectiu és ampliar la part marina en la protecció del llac» i que «qualsevol projecte que puga impactar sobre aquesta zona ha d’estar supeditada a les mesures cautelars».

En aquest sentit, ha insistit que mentre duren aquestes mesures cautelars, qualsevol tipus d’infraestructura que puga impactar sobre aquest espai que es pretén protegir ha de paralitzar-se. «Si algú vol un Mar Menor per a l’Albufera que ho diga, jo no, com tampoc vull convertir la part marina del llac en un pàrquing per a bucs», ha recalcat.

És més, ha assenyalat que «fins i tot amb eixos extrems la normativa posterior fa que, si hi ha replantejaments sobre l’estat ambiental, es puga requerir una nova avaluació». «I és clar que la DIA, fins i tot sobre eixa ampliació del Port, no es va plantejar correctament pels impactes que tindria a les platges del sud de València i a l’Albufera».

Mollà ha lamentat que «encara hui dia», com diu des de fa dos anys, no ha vist «ni un funcionari ni un tècnic que signe cap document que certifique que aquesta ampliació del Port que programa l’Autoritat Portuària no necessita una DIA». De moment, ha assenyalat, «el que hi ha és un informe del Port encarregat a una consultora, però que encara no s’ha certificat per ningú, per cap autoritat competent» i, per això, ha insistit que acabarà als tribunals.

Així mateix, ha recriminat al govern de l’Estat que «està fent un desistiment de les seues funcions» i «amb una resolució que està discutida i que haurà de dir-se si es va fer conforme a norma, ha deixat que el Port siga jutge i part sobre una ampliació que al nostre entendre tècnic impactaria de manera decidida i crítica a l’Albufera».

Comparteix

Icona de pantalla completa