Diari La Veu del País Valencià
Un taller per conéixer les adaptacions de les plantes al clima mediterrani

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Alumni UV organitza, en col·laboració amb el Jardí Botànic de la Universitat de València, un taller sobre les adaptacions de les plantes al clima mediterrani.

L’activitat s’iniciarà amb una presentació que parlarà sobre el clima de la Mediterrània i les seues característiques; es diferenciaran les zones del món on es donen les condicions climàtiques mediterrànies, i es localitzaran altres llocs del globus terraqüi que no es troben banyats pel Mediterrani, però que també presenten les característiques d’aquest clima.

Tot seguit, s’aprendrà a identificar les plantes, al laboratori es veuran les diferents adaptacions del romer i per finalitzar es durà a terme una identificació de distintes espècies amb l’ajuda d’una clau dicotòmica, un codi que es fa servir per classificar els éssers vius. Consisteix en un conjunt de preguntes que tenen només dues respostes i que, contestades successivament, porten a la identificació de l’organisme.

Una clau dicotòmica es basa en definicions dels caràcters morfològics, macroscòpics o microscòpics. Hi ha dues solucions possibles, en funció de si tenen o no tenen determinat caràcter, repetint-se el procés de definicions de característiques, fins a arribar a l’organisme en qüestió.

La sessió, de caràcter obert al públic general, se celebrarà aquest dimecres, 30 de març de 17 a 19 hores, requereix inscripció prèvia i té un preu de 4 euros per als membres del col·lectiu i de 6,50 euros per a la resta d’assistents.

Comparteix

Icona de pantalla completa