Diari La Veu del País Valencià
Una tortuga i un gripau ens descobreixen les claus de la felicitat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Sabíeu per què les tortugues caminen tan lentament? O per què algun gripau pot arribar a ser tan savi? Us imagineu que una tortuga i un gripau foren capaços de descobrir-nos una de les claus de la felicitat?… No? Ho creieu impossible? Doncs, no us perdeu Mara, la tortuga d’ací i ara. Si us endinseu en les pàgines d’aquest conte meravellós, no només descobrireu el misteri que amaguen aquestes preguntes, sinó que, sobretot, gaudireu d’una bonica història d’aprenentatge i de reconeixement d’allò que realment és essencial en la nostra vida.

De la mà de la tortuga Mara, sempre tan i tan atrafegada, i tan i tan preocupada per qualsevol aspecte del seu quefer diari; i gràcies a la gran fortuna que té de trobar-se l’ancià gripau Yago i deixar-se convéncer pels seus consells farcits de saviesa, aquest conte ens estimula a obrir els ulls de la nostra pròpia realitat i a seguir el camí que Yago marca a Mara, per tal d’experimentar, nosaltres mateixos, la conversió necessària que ens ajude a atrevir-nos a assaborir eixa felicitat dels xicotets detalls del dia a dia.

Tamara Pulido (Alcoi, 1982), mestra d’Infantil i llicenciada en Psicopedagogia, i autora del reconegut conte infantil La pedra de les emocions, en aquesta nova obra ens oferix una història senzilla i commovedora, que convida a reflexionar sobre els desafiaments d’aquesta vida moderna tan frenètica. Un conte que mira de promoure la consciència plena i, alhora, ens mou a portar l’atenció cap a nosaltres mateixos i cap a les experiències que vivim en cada instant. «Ací i ara», la tortuga Mara descobreix la importància de viure el moment present amb atenció plena. I ho farà sense canviar res, amb una actitud d’obertura i d’acceptació de la realitat tal com és.

Què és la felicitat? Com puc arribar a ser feliç?… Són les preguntes reglamentàries per a qualsevol ésser humà que s’haja plantejat, mínimament i en algun moment, el sentit de la seua existència. Uns quants milers de llibres anomenats d’autoajuda, tota la gamma de religions i de creences, tradicions diverses i milions de persones arreu del món no deixen de buscar el sentit del seu pas per aquesta vida, el perquè de la seua existència: la felicitat, al capdavall. Amb aquest conte, que no et deixarà indiferent, Pulido ens recorda quin és el primer pas per a començar a fer realitat eixe gran objectiu transcendental de ser feliç: instal·lar-nos a viure dins d’aquest moment concret i en aquest lloc del món on soc en aquest instant. És ser i estar en l’ací i l’ara, sempre.

Finalment, no podem oblidar el gran treball de l’artista d’Oliva, Anna Gisbert. Les seues il·lustracions magnífiques fan de Mara, la tortuga d’ací i ara una veritable festa de colors, de formes, de tonalitats, de mil i un detalls d’una natura plena de vida i en estat pur. Tot plegat, un conte també estèticament esplèndid.

«Ací i ara»… «Ací i ara»… «Ací i ara»… Es converteix en la melodia d’eixa mena de mantra que amera tot aquest conte imprescindible i que hauríem de posar en pràctica cada dia, a cada moment. Un relat aquest, el de la tortugueta Mara, que esdevé un exemple entranyable de quina és la funció i el sentit últim de la literatura: fer-nos sentir, invitar-nos a pensar, mentre gaudim intensament d’eixe viatge imaginari que ens transporta a tot un conjunt de mons fantàstics; sense oblidar que, a més, té la immensa virtut d’ensenyar-nos a viure.

Comparteix

Icona de pantalla completa