Diari La Veu del País Valencià
Vicent Torrent i Maria Arnal i Marcel Bagès encapçalen el cartell del VI Festival Música i Lletra de Xàtiva

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Vicent Torrent, Maria Arnal i Marcel Bagès, Quimi Portet, Òscar Briz, Neus Ferri, Ana Zomeño i Pepa Cases són els artistes que protagonitzaran el cartell de la sisena edició del Festival Música i Lletra (MiL) dedicat a la cançó d’autor, que tindrà lloc del 20 de maig al 3 de juny a Xàtiva (la Costera). El certamen està organitzat per la Conselleria de Cultura, a través de l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura.

El cartell de l’edició d’enguany proposa «un viatge intergalàctic: des d’un dels pares del cant popular valencià, Vicent Torrent —en un dels pocs concerts que oferirà—, fins a la música d’arrel en plena renovació sonora de Maria Arnal, passant pel pop-rock més clàssic i irreverent, i des de les veus més consolidades fins a les figures emergents més celebrades per la crítica», expliquen els responsables de l’esdeveniment.

El MiL pretén ser aparador de la cançó d’autor amb una comprensió oberta del gènere, perquè les persones que vinguen als concerts s’emocionen amb els artistes que ja coneixien, però que s’atrevisquen també a escoltar els nous i a descobrir el fil que els uneix. A més, es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris i, com ja és marca de la casa, és plataforma de llançament de nous talents.

Enguany, el lema del festival és «Aspirem a l’alegria», inspirat en un aforisme de Joan Fuster que pica l’ullet a la celebració del centenari del seu naixement, reivindicant també la felicitat i la resiliència, idees molt presents en els treballs dels artistes del MiL 2022. L’il·lustrador xativí Ube Efe ha sigut l’encarregat de dissenyar el cartell, que busca plasmar totes aquestes idees.

Joves cantautors

En aquesta sisena edició, el «MiL Descobreix: V Certamen de Joves Cantautores/rs» tornarà a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la presentarà Pepa Cases, que també oferirà un concert en una gala amb entrada lliure amb invitació.

L’any passat el MiL va batre rècords d’assistència amb un cartell aplaudit per la crítica, amb Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, El petit de Ca l’Eril, Núria Graham, Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba. Una represa després de la cancel·lació de l’edició de 2020 amb un missatge dedicat a les cures i a la reivindicació de la cultura pública.

L’edició torna a oferir preus populars, amb entrades anticipades a 10 euros, i 1 euro per als menors de 12 anys acompanyats, que es poden adquirir a la web del Gran Teatre de Xàtiva des d’aquest divendres.

Comparteix

Icona de pantalla completa