Diari La Veu del País Valencià
Caixa Popular i Fundació Horta Sud fomenten l’associacionisme en 12 comarques del País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Caixa Popular i Fundació Horta Sud han prorrogat la seua col·laboració, com a mínim un any més, mitjançant un conveni que permetrà continuar desenvolupant projectes i iniciatives conjuntes per preservar i enfortir el moviment associatiu a partir de la realitat local i comarcal. Les dues entitats també han anunciat una nova iniciativa de treball.

Així ho han anunciat després de fer efectiva la renovació de l’acord per fomentar programes que consoliden i vertebren la xarxa associativa de la comarca de l’Horta Sud i onze comarques més d’arreu del País Valencià. En aquest sentit, han destacat la importància de mantindre relacions d’intercanvi per contribuir a la millora econòmica i social dels pobles.

Per al president de l’entitat bancària, Rosendo Ortí, és una aposta de Caixa Popular per l’enfortiment de la societat civil «a través de la promoció de l’associacionisme, el suport i l’assessorament, la realització de cursos de formació, jornades de treball, debats i altres temes relacionats amb el moviment associatiu».

En la mateixa línia, Imma López, presidenta de la Fundació Horta Sud, ha valorat els objectius i interessos comuns en la construcció d’una ciutadania crítica i compromesa, a través del foment de la participació i l’associacionisme. També ha posat remarcat que Caixa Popular és una «institució aliada que col·labora de forma transversal en la major part de programes i accions de la Fundació Horta Sud». Una col·laboració que inclou, entre altres, el programa Escola d’Associacions, amb un centenar d’activitats entre formacions, assessories i jornades de dinamització i el projecte de reconstrucció comarcal Serà Horta Sud 2030.

Finalment, Ortí i López han anunciat que enguany les dues entitats impulsaran un nou servei de dinamització del teixit associatiu, per afavorir el treball en xarxa i l’aprofitament de la intel·ligència col·lectiva, que es desenvoluparà a les oficines de Caixa Popular i que estarà conduït per professorat de la Fundació Horta Sud. Aquesta nova iniciativa, anomenada «Café Associatiu», serà presentada oficialment les pròximes setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa