Diari La Veu del País Valencià
Diversos menors agredeixen en grup una companya d’escola a Benejússer

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Diversos alumnes d’una escola de Benejússer (el Baix Segura) han agredit en grup a una companya d’11 anys, a la qual presumptament van propinar punyades i puntades.

L’atac, segons avança el diari Información, es va produir als lavabos de la Biblioteca Municipal i va ser dut a terme per set menors -sis xiques i un xic- d’edats compreses entre els 11 i els 13 anys.

Per part seua, la Conselleria d’Educació han confirmat que s’han activat tots els mecanismes previstos en el Pla de prevenció de la violència i de promoció de la convivència escolar, el Previ. Així mateix, està acompanyant el centre educatiu en tot allò que necessite per «evitar que aquesta situació d’assetjament escolar torne a ocórrer».

Com que l’agressió es va produir fora del centre educatiu, es tracta d’una incidència de l’entorn escolar, per la qual cosa tota la informació disponible ja s’ha remés a la Delegació del govern espanyol.

Ús inapropiat de les tecnologies

A més, el centre educatiu, que compta amb el suport i assessorament del personal especialitzat de la Unitat d’Orientació Educativa (UEO) de Convivència i Conducta d’Alacant, ja ha engegat diferents actuacions encaminades a restablir la convivència i evitar que es repetisca qualsevol classe d’agressió, especialment les grupals, així com alertar a tot l’alumnat de les conseqüències de l’ús inapropiat de les tecnologies de la informació i la comunicació, ja que existeix un vídeo amb l’agressió a la xiqueta.

Fonts de l’administració educativa afegeixen que ja s’està treballant amb tot l’alumnat implicat en l’agressió, fent reunions de mediació amb les famílies, i també s’ha contactat amb les forces de seguretat per planificar tallers amb tot l’alumnat del centre sobre l’ús indegut de les TIC.

Comparteix

Icona de pantalla completa