Diari La Veu del País Valencià
El Fons Valencià per la Solidaritat activa el protocol d’emergència davant la crisi humanitària

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El Fons Valencià per la Solidaritat ha mamprés el protocol d’actuació davant l’ajuda d’emergència a les víctimes del conflicte bèl·lic a Ucraïna obrint el termini per depositar aportacions econòmiques extraordinàries per part dels 123 ajuntaments i 9 mancomunitats que formen part de l’associació municipalista valenciana per la solidaritat.

Aquests recursos econòmics excepcionals que les entitats locals sòcies poden aportar es destinaran exclusivament a finançar projectes d’ajuda humanitària d’ONGD valencianes que treballen a Ucraïna o països del voltant que estan fent el primer acolliment de persones refugiades (Moldàvia, Romania, Hongria, Eslovàquia i Polònia).

Per tant, amb l’activació d’aquest protocol extraordinari, el Fons Valencià garanteix la continuïtat en l’execució dels projectes de cooperació internacional al desenvolupament que s’estan executant en l’actualitat als països del sud i que, malgrat la crisi humanitària a Ucraïna, necessiten el continuisme de la màxima col·laboració del municipalisme valencià solidari per garantir un desenvolupament humà, sostenible, just i equitatiu.

L’engegada de la captació extraordinària de recursos econòmics s’ha dut a terme després de la reunió del Comité Permanent d’Acció Humanitària (CAHE), del qual el Fons Valencià és membre, i on es va tractar la crisi humanitària provocada per la invasió russa a Ucraïna i la necessitat de donar una resposta mitjançant les propostes de les ONGD que treballen sobre el terreny dels diferents països afectats de l’est d’Europa.

En aquest sentit, el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha expressat «la necessitat de canalitzar els recursos d’acord amb les necessitats i de manera coordinada i ordenada, amb els objectius de no col·lapsar l’ajuda humanitària i donar, per tant, respostes òptimes a aquesta gran crisi».

Escorihuela també ha destacat que «s’ha de continuar treballant per un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible a tot el món, atenent alhora les situacions extremes com l’actual a Ucraïna». Així mateix, ha valorat «l’altura solidària dels municipis valencians, que estan sent un referent de cooperació al desenvolupament en els temps més complicats, com ha sigut durant la pandèmia i com és ara la crisi humanitària a Ucraïna».

Comparteix

Icona de pantalla completa