Diari La Veu del País Valencià
Nova setmana de pluges, Per Jordi Payà

Hem deixat enrere la setmana de Falles més plujosa des de 1938 i encetem setmana anunciant pluja i més pluja.

Entra en joc a partir de hui una nova borrasca, de les que entren pel sud-oest de la Península i afecten bona part del País Valencià. La pluja no dona treva i tornarà a estar present durant tota la setmana. No recorde una temporada de pluges tan perllongada com la que estem tenint des del passat 14 de març.

Aquest és el resum de les precipitacions acumulades durant la setmana de Falles, i hui mateix comencem a fer seguiment i sumes de les pluges registrades la setmana de la Magdalena.

El dia i la setmana comencen amb el cel ben carregat i amb precipitacions que avançaran de sud a nord, afectant tot el País Valencià. Les més intenses se centraran a la meitat nord, sobretot a l’interior, a partir de migdi. En aquestes comarques, hi ha un avís taronja d’Aemet per pluges intenses que poden deixar 100 litres en 12 hores al nord i interior, i vora 60 al centre i a la costa de Castelló i també a la meitat nord de València, i també per mala mar.

L’ambient serà humit i fresc mantenint-se la tònica dels últims dies, i amb poca diferència entre temperatures mínimes i màximes.

Tot indica que demà dimarts plourà amb més gana i de forma més general a Castelló de la Plana, aiguant les fetes de la Magdalena als castellonencs i castellonenques que potser ara no desitjarien que ploguera com segurament ho farà. Pluges persistents i localment d’intensitat moderada o forta és el que marquen les previsions per a tota la jornada. Amb temperatures que poden pujar lleugerament al sud, on la pluja no serà tan constant i de refilada es tocarà una massa d’aire un poc més càlida.

No veiem el final de la pluja. Les previsions mantenen la inestabilitat per a tota la setmana i no serà fins a les acaballes de març quan per fi arribarà el sol i pujaran les temperatures. Fins eixe moment caldrà veure la part positiva de la pluja… perquè feia molta falta que ploguera i està plovent i plourà bona cosa per tot arreu.

Recordeu que ahir diumenge a les 16.33 h començava de forma oficial la primavera. Vos deixe dades i alguna curiositat

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa