Diari La Veu del País Valencià
Vent i pluja… mala barreja per a Falles. Per Jordi Payà

Tot l’any esperant que arriben les Falles, un bon grapat de mesos sense caure ni una gota i amb temperatures entre la primavera i l’estiu… i ara arriben de la mà tots junts: el vent, el fred i la pluja.

Algú recorda tants dies de pluja seguits? I el que és més curiós és que encara tenim per davant un bon grapat de dies d’oratge inestable i insegur, de núvols, pluja i ambient fresc.

Les Falles acabaran com van començar: amb l’amenaça de la pluja i el vent, i la Magdalena a Castelló de la Plana també estarà acompanyada d’oratge gris i plujós. L’altre dia el meu amic Rafa em comentava que si plovia a Falles era menys probable que ploguera per Magdalena. Rafa és un gran economista i li sobre raó, però com a meteoròleg no tindria massa futur si es basa només en la probabilitat i les estadístiques a tants dies vista.

Hui també cal estar pendents de la pluja que tornarà a ser més abundant al sud de València i al nord d’Alacant, on els acumulats de precipitació s’acostaran en algun observatori als 150-200 l/m². De fet, Aemet manté l’avís meteorològic per pluges intenses que poden descarregar més de 60 litres en 32 hores, i el de mala mar a tota la franja costanera del País Valencià.

Al nord, a l’interior i el litoral, les pluges en teoria han de ser de caràcter més dèbil i cal esperar que en algun moment, tot i que el cel estiga núvol i l’ambient es mantinga fresquet, la pluja ens done una treva.

Demà dissabte a l’interés per saber l’oratge que farà la recta final de les Falles s’afegirà l’interés dels castellonencs per conéixer com serà l’oratge per a Magdalena.

No tenim bones notícies ni per a uns ni per a altres, perquè encara que les previsions no donen tanta pluja com aquests dies és ben cert que l’oratge es mantindrà inestable i insegur, que el sol no es deixarà veure molt i que s’haurà de tindre el paraigua ben a mà.

Ens agradaria pensar que les pluges que puguen registrar-se diumenge seran de caràcter dèbil i no afectaran molt la romeria de les canyes a Castelló de la Plana, però fixeu-vos en el que marquen els mapes per dilluns i dimarts de la setmana que ve perquè és precisament a Castelló on donen més pluja.

No sé què pensar: si a l’oratge no li agrada la festa o li agrada molt… primer Falles i després Magdalena passades per aigua.

Passeu bon divendres i bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa