Diari La Veu del País Valencià
Alacant commemorarà el 80 aniversari de la mort de Miguel Hernández

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant promourà, entre el 23 i el 28 de març, «una gran varietat d’actes» presencials per commemorar les víctimes de la Guerra Civil. En aquesta última data es compliran 80 anys de la mort del poeta oriolà Miguel Hernández, qui va morir malalt de tuberculosi en una presó d’Alacant el 1942. Amb la intenció de recordar-lo, l’Ajuntament celebrarà un acte institucional que inclourà un recital dels seus poemes.

Sota el lema «Refugia’t en la memòria d’Alacant», tot i que difós en castellà, el consistori organitzarà un calendari d’activitats per recordar el Dia de la Memòria. Hi haurà obres de teatre, exposicions fotogràfiques, una maqueta en miniatura sobre la Guerra Civil i es presentarà una pàgina web amb representacions a 360º dels refugis antiaeris.

A més, també s’ha programat, durant els caps de setmana fins al mes d’agost, visites guiades gratuïtes als quatre refugis antiaeris –els de Tordera, Marvà, Cigarreres i Palmeretes– rehabilitats a la ciutat d’Alacant. El regidor de Cultura, Antonio Manresa (Ciutadans), ha destacat «la diversitat de la proposta per a tots els públics» i la «importància» que, diu, té aquesta commemoració.

En l’acte institucional d’homenatge a Miguel Hernández actuaran el compositor i pianista Manuel Ramos i la cantant Oriana Quintero, que recitarà versos del poeta i interpretarà aquests poemes musicats. Manresa ha defensat la figura del poeta oriolà, «un poeta internacional estimat per tots», i ha anunciat que l’acte no comptarà amb discursos institucionals per «centrar-nos en l’homenatge».

D’altra banda, i també en el context del tribut al poeta, el dimecres 23 de març se celebrarà, al refugi antiaeri de Les Cigarreres, una jornada amb activitats sota el lema «El rayo que no cesa», títol d’un dels seus poemaris i que també serà el nom d’un dels curtmetratges que s’estrenaran aquest mateix dia, en què també es podran presenciar actuacions musicals de Nana Moon i Rolo Diorio i es podrà visitar l’exposició fotogràfica «Vientos del pueblo», a càrrec del Chico del 13.

Comparteix

Icona de pantalla completa