Diari La Veu del País Valencià
Pluja continuada i persistent. Per Jordi Payà

No, no ens lliurarem de la pluja aquestes Falles. Les precipitacions avançaven ahir de sud a nord del País Valencià i amb el pas de les hores es feien més consistents. Acabarem les Falles molt mullats i l’inici de la Magdalena no tindrà res a envejar-li, perquè sembla que l’oratge no vol donar treva i tot indica que aquest març plourà tot el que no havia plogut fins ara el 2022.

D’entrada, amb l’avís meteorològic que ha donat Aemet ens fem una idea que l’oratge de hui serà inestable i plujós per tot arreu, encara que les pluges més intenses cal esperar-les a les comarques ubicades al sud de València i al nord d’Alacant, i preferentment a les zones més costaneres, on l’entrada del llevant i del gregal tenen més incidència.

Potser de matí ploga dèbilment al sud i a l’interior de València i d’Alacant, però les previsions donen pluja general i més intensa a partir de migdia i durant tota la vesprada. L’ambient quedarà hui més fresc, amb temperatures un parell de graus més baixes.

Demà divendres les precipitacions més intenses es desplaçaran de nou cap al sud, on més fort bufarà el gregal i on la mar es mantindrà més alterada. Pot ser que al nord les pluges siguen més dèbils i fins i tot els municipis de Castelló que fan falles tindran unes hores d’oratge més tranquil.

Dissabte acomiadarem les Falles, segurament farts de la pluja, desitjant que els núvols tinguen «ganes» de cremà, però atents a Castelló de la Plana per si el pregó de la Magdalena s’haurà de fer davall del paraigua.

Caldrà creuar els dits perquè diumenge per a la romeria de les canyes l’oratge s’estabilitze un poc i encara que estiga núvol no ploga (com marquen a hores d’ara les previsions, perquè dilluns torna a marcar pluja general al centre i al nord del País Valencià).

Tingueu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa