Diari La Veu del País Valencià
Celia ens tindrà a remulla totes les Falles. Per Jordi Payà

Estem davant les pitjors previsions que podríem tindre per als dies grans de les Falles. Només trobem xicotets detalls positius, perquè hem de tindre en compte que feia molta falta que ploguera, que els embassaments, les reserves hídriques i els llauradors i ramaders ho necessiten, i que, a més, serà la millor forma de combatre la pols en suspensió que està deixant des de dimarts un aire de molt mala qualitat al País Valencià.

Ahir haguérem de suportar el vent i la calitja… i hui se suma a la festa la pluja que avançant de sud a nord afectarà la major part del País Valencià, ruixats cada volta més intensos i generals. De fet, comencem el dia pendents de l’avís meteorològic d’Aemet per mala mar i per pluja, ja que poden acumular-se registres de precipitació de més de 60 litres en poc més de 12 hores i a la mar trobarem ones de més de 3 metres.

Un dia més inestable i plujós que afavorirà un descens de les temperatures de dos o tres graus. Les precipitacions afectaran la meitat sud del País durant el matí i de vesprada arribaran també al nord.

Dijous caldrà estar atents a la pluja des de primera hora del matí, i ens acompanyarà durant tota la jornada descarregant a la costa, però no descarte que també puga deixar ruixats d’entitat al centre i en punts de l’interior. L’ambient quedarà més fresc amb temperatures un parell de graus més baixes tant de nit com de dia.

De fet, demà dijous l’avís meteorològic s’estén també a altres punts del centre i del nord del País Valencià on caldrà extremar les precaucions davant les inclemències meteorològiques.

I el panorama no canvia gran cosa per a la recta final de les Fallles i per a l’inici de la Magdalena perquè les previsions mantenen la pluja tant per divendres com per al cap de setmana, amb un ambient que a més de plujós i humit serà ben fresc. Pot ser divendres i dissabte la pluja afluixe un poc a Castelló de la Plana i es concentren les pluges més importants al centre i al sud, però diumenge sembla que de nou plouria de forma general a tot el territori.

Mentre seguim les previsions no oblideu passar bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa