Diari La Veu del País Valencià
Nova edició de «L’evangeli segons Jesucrist», de José Saramago

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Amb l’eixida de L’evangeli segons Jesucrist, de José Saramago, l’editorial Navona comença la recuperació de diversos títols del Nobel portugués l’any en què es commemora el centenari del seu naixement. D’aquest llibre Saramago deia que era el seu llibre més polèmic, ja que el 1991, quan va ser publicat, el govern de Portugal va vetar que es presentara al Premi Literari Europeu perquè «ofenia els catòlics». Com a acte de protesta, Saramago va marxar de Portugal i es va instal·lar a l’illa de Lanzarote, on va fixar la residència. El 1995 va publicar Assaig sobre la ceguesa i el 1998 va ser guardonat amb el premi Nobel de literatura, sent el primer escriptor portugués a rebre’l.

L’evangeli segons Jesucrist és l’aproximació d’un ateu a la figura humana de Jesús: hi narra la seua vida tal com conten que va ser, però també intenta explicar el perquè de la seua transcendència, què el feia humà i què el convertia en una figura espiritual cabdal en la cultura judeocristiana.

Segons la crítica Luciana Stegagno Picchio, aquest llibre «respon al desig d’un home i d’un escriptor d’excavar fins a les arrels de la civilització pròpia, en el misteri de la seua tradició, per extreure les preguntes essencials».

Comparteix

Icona de pantalla completa