Diari La Veu del País Valencià
Burjassot commemorarà el Dia de la Terra Palestina

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Burjassot, de la mà de l’Associació Cultural Bassot, commemorarà el dimecres 30 de març el Dia de la Terra Palestina amb la presentació del llibre Palestina. Una història essencial, de Jorge Ramos Tolosa, doctor en Història Contemporània i professor de la Universitat de València, i la plantació d’una olivera al parc municipal L’Eixereta.

En el primer acte, que tindrà a la seu de l’Associació Cultural Bassot a les 18.30 h, hi participaran l’autor de l’obra i el periodista, documentalista i dissenyador gràfic valencià David Segarra i Soler. Posteriorment, es plantarà l’arbre al lloc esmentat i es llegiran una sèrie de poemes palestins i valencians.

En la cultura palestina, l’olivera és el símbol de la terra i l’arbre del qual depén l’economia de moltes famílies. El cultiu de l’oliva representa una tradició i una forma de vida amenaçades per la localització dels arbres pròxima als passos fronterers vigilats per les forces armades israelianes.

El dimecres 30 de març es compliran 46 anys des que es va instituir el Dia de la Terra Palestina el 1976. Aquell dia, els palestins, en resposta a l’anunci del govern israelià d’expropiar una gran quantitat de terres de propietat palestina per dedicar-la a nous assentaments jueus, van convocar una vaga general i nombroses manifestacions a les ciutats de majoria palestina d’Israel. Les forces d’Israel van assassinar sis joves palestins que protestaven junt amb milers de persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa