Diari La Veu del País Valencià
Oltra alerta de l’existència de màfies que s’aprofiten de la vulnerabilitat dels refugiats

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha alertat aquest dimarts que tenen confirmacions de l’existència de màfies que estan aprofitant l’eixida de persones d’Ucraïna, fugint del conflicte bèl·lic, per captar els col·lectius «més vulnerables», especialment, «dones i xiquetes» per fer tràfic de persones i d’òrgans o actuacions amb «finalitats d’explotació sexual o laboral».

Per això, ha demanat als ciutadans que no vagen amb cotxes a la frontera ucraïnesa a recollir refugiats i ha subratllat que aquestes persones arribaran als llocs d’acolliment en combois organitzats, trens o autobusos. A més, ha remarcat que les ONG que treballen en l’acolliment i trasllat de refugiats ucraïnesos estan insistint molt «que es faça difusió d’aquest missatge», mentre adverteixen de la presència de màfies a les fronteres d’Ucraïna, atés que «ja hi ha casos documentats».

La consellera ha assegurat que l’actual és «un moment molt important per coordinar tot el flux migratori» i concretar «com s’ha d’atendre» perquè «funcione correctament». En aquest sentit, ha assenyalat que «molta gent ho fa de bon cor, la majoria, però a la frontera no es pot distingir qui ho fa de cor i qui no».

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera després de presidir la reunió de la Comissió Mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per abordar la situació actual de la crisi humanitària a Ucraïna i fer un seguiment de les accions mampreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa