Diari La Veu del País Valencià
En avís pel vent i pendents de la pluja. Per Jordi Payà

El vent ens mantindrà en alerta les pròximes hores. Tenim avís d’Aemet per ratxes que poden arribar als 70-80 quilòmetres per hora, mantenint la mar en molt mal estat i dificultant els artistes fallers la «plantà» dels seus monuments.

Vent de procedència africana responsable de deixar el cel ben carregat de pols en suspensió.

La pluja de moment «comportant-se», però no tardarà a ser notícia junt amb el vent que no deixarà de bufar de llevant. Tot i això, sembla que a partir de demà dimecres no bufarà amb tanta força.

Al mapa podeu comprovar el que ha plogut en les últimes 24 hores, o en les primeres 24 hores des que ens afecta Celia.

Hui tampoc veurem el sol encara que de tant en tant es podrà intuir darrere els núvols i de la calitja, però tampoc cal esperar pluges destacades només plugims dèbils i dispersos. En alguns casos caurà més fang que aigua.

Demà dimecres cal esperar pluges més generals i abundants. Pots ser fins a mig matí ploga poc, però de cara a migdia els núvols guanyaran activitat i les precipitacions seran localment moderades i persistents, allargant-se bona part de la vesprada i nit, mentre que aniran remetent de matinada i desplaçant-se cap al nord les pluges més intenses.

Dijous també estarem a remulla amb pluges més abundants, generals i intenses a la costa que a l’interior i amb vents de llevant i gregal que, bufant moderats, portaran les precipitacions al sud de cara a la vesprada.

Divendres l’oratge es mantindrà inestable i plujós a la major part del País Valencià i encara que de vesprada les pluges aniran remetent de nord a sud i des de l’interior a la costa a bona part del litoral encara plourà amb gana.

Tot indica que serà dissabte, festivitat de Sant Josep quan començarem a veure el sol i podrem fer un balanç del que ha donat de si Celia, una borrasca que sembla que li agraden les Falles.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa