Diari La Veu del País Valencià
La Punta presenta l’estratègia participativa per a reorientar les polítiques del barri

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’Ajuntament de València ha presentat l’estratègia participativa de La Punta per a reorientar les polítiques municipals d’aquest barri del cap i casal, tal com ha informat el consistori en un comunicat.

Aquesta estratègia participativa és una iniciativa posada en marxa per part de la regidoria de Participació i Acció Veïnal, liderada per la socialista Elisa Valía, que «busca identificar i debatre les principals demandes veïnals en diferents àrees a través de generar un espai d’escolta, diàleg i consens entre veïns i veïnes per a definir, conjuntament, un full de ruta d’accions per a la millora del barri».

Són paraules de la regidora esmentada, que també ha explicat que «durant el desenvolupament d’aquests processos participatius es realitzaran accions i tallers amb la finalitat d’elaborar un document estratègic i col·laboratiu de propostes per a reorientar les futures polítiques municipals» de La Punta.

Les estratègies van adreçades a la posada en valor d’iniciatives ciutadanes que ja estan present arreu dels territoris, com ara la generació d’un espai obert per a «la suma de noves veus i millorar els nostres barris de la mà dels qui més els coneixen: els seus veïns i veïnes», expressa la regidora.

D’aquesta manera, des de la regidoria s’ha convidat a totes les organitzacions del barri de La Punta, així com a la ciutadania interessada en el projecte, a fer propostes per «introduir la participació ciutadana en la gestió pública com a eina imprescindible per a la millora dels barris i per a avançar cap a un model de desenvolupament més amable i sostenible».

El projecte es dividirà en fases: una primera per fer una anàlisi de la situació actual del barri, que s’està duent a terme amb entrevistes a veïns, veïnes i entitats i que servirà per a definir línies de treball; i una segona fase amb sessions per a descriure les accions de millora amb detall. Segons la regidoria, aquestes estratègies de participació veïnal ja s’han desenvolupat en altres barris de València ciutat com ara Natzaret, Orriols, Benimaclet o Morvedre. Al web habilitat es poden consultar els plans que es duran a terme a La Punta.

Un barri combatiu

El cas de La Punta ha estat paradigmàtic en les últimes dècades pel que fa al moviment veïnal. Situat a prop del port de València i adjacent a l’autovia, aquesta pedania d’origen agrícola es va veure afectada pels plans urbanístics d’expansió del Port, que en temps de Rita Barberà va acabar amb quasi 700.000 metres quadrats de terrenys on hi havia horts. Més de mig miler de persones van ser reallotjades.

Ja amb el govern local actual, liderat per Joan Ribó (Compromís), La Punta s’ha sentit víctima de la nova carretera que es vol construir sobre el seu terreny perquè la nova ciutat esportiva del Llevant Unió Esportiva siga accessible a vehicles. Un pla que ha tornat a mobilitzar els veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa