Diari La Veu del País Valencià
Arriba «Monumental», de Jordi Colonques i Joan Canela, Premi de Novel·la i Falles de Cullera

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’editorial Bromera publica Monumental, de Joan Canela i Jordi Colonques, obra guanyadora del Premi de Novel·la i Falles de Cullera (la Ribera Baixa). Una narració que combina falles, assassinats i molt de misteri, amb una bona dosi d’ironia i moltes sorpreses, i que acaba amb un esclafit propi d’una «mascletà». Els autors presentaran la novel·la aquest dimarts, 15 de març, les 18 h, a l’Auditori Municipal de Cullera.

A Monumental, la inspectora Irene Castro i el subinspector Vicent Calabuig han d’investigar quatre desaparicions darrere de les quals podrien amagar-se uns assassinats. Entre altres, hi ha el regidor de Cullera, Àngel Peris, implicat en una trama urbanística. Les sospites de Castro apunten cap a Sergei Saujman, el Gat, un reconegut cap de la màfia russa, també vinculat al promotor immobiliari Francesc Mencheta, membre de la falla Nou Benimaclet. Mentre intenta lligar caps, la inspectora sent la sospitosa pressió del jutge Antonio Muriel, que els dona fins l’endemà de Sant Josep per a tancar el cas.

Joan Canela (Barcelona, 1974) viu a València des de fa més de deu anys, on treballa de periodista. Amb Jordi Colonques va coescriure Napalm (Bromera, Premi València Negra 2018) i en solitari, Insubmissió! Quan joves desarmats van derrotar un exèrcit (Sembra Llibres). Com a periodista ha contribuït a la creació de La Directa i l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat. Ha treballat de corresponsal a Bolívia i Sud-àfrica i ha col·laborat a mitjans com ara El Periódico, Gara, Berria i Público. Actualment, publica una columna setmanal a Nosaltres La Veu.

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) viu a València i és doctor en Biologia i escriptor. Ha guanyat diversos premis literaris i manté una producció regular en narrativa de ficció. Les últimes novel·les publicades són La ciutat aèria (2020), Llibre de morts (Premi Ciutat d’Elx 2020) i Una íntima teràpia (2021).

Comparteix

Icona de pantalla completa