Diari La Veu del País Valencià
Un dia de cada color, Per Jordi Payà

Arribada la primavera (encara que siga la climatològica) de seguida s’ha imposat l’oratge variable i insegur que tant trobàvem faltar. Cada dia fa un oratge diferent, cada dia serà de color diferent.

Hui ens creuarà un front de núvols que arriba des del ponent de la Península que deixarà el cel més ennuvolat i ruixats dèbils per l’interior a partir de migdia. Aquesta vesprada els núvols es faran més compactes i encara que les pluges de més entitat cal esperar-les al nord i per l’interior a última hora de la vesprada, durant la nit i matinada també plourà a la costa.

Les temperatures nocturnes han pujat lleugerament i les màximes es mantindran sense canvis o un poc més fresques al nord i per l’interior.

El front de núvols acabarà de creuar-nos demà dissabte a primera hora, quedant el cel ras cap a mig matí. A més de fer més sol, el vent bufarà de ponent i això portarà les temperatures a tocar o superar els 20 graus al centre i a la costa.

Serà diumenge quan comencem a tindre notícies de la borrasca que des del nord de l’Atlàntic viatjarà cap al golf de Cadis des d’on dilluns enviarà vent del sud-est (xaloc) que aniran guanyant força de cara a dimarts. Potser a partir de dilluns, no estarà tot el dia plovent, però aniran arribant-nos franges de núvols que ens asseguren la pluja quasi al cent per cent per a l’inici de la setmana de Falles, no obstant caldrà seguir l’evolució de les previsions per tal de concretar més els pròxims dies.

Passeu molt bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa