Diari La Veu del País Valencià
Uns mil refugiats ucraïnesos arriben per mitjans propis al sud del País Valencià

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Al voltant d’un miler de refugiats ucraïnesos han arribat fins hui per mitjans propis al sud del País Valencià. La meitat ho ha fet a través dels seus nuclis familiars per instal·lar-se a Torrevella, segons les dades que maneja la Generalitat, encara que «no hi ha cap càlcul» d’estimació de la quantitat total.

Així ho ha confirmat aquest dijous la directora territorial de Presidència i delegada del Consell a Alacant, Antonia Moreno, qui en declaracions als mitjans ha assenyalat que no se sap el nombre de persones que poden vindre «però sí que sabem una certesa, que tenim com a província una comunitat de les tres més grans» de l’estat espanyol.

Al Baix Segura, hi ha quasi 5.000 residents ucraïnesos censats i «molts que no estan censats, però tenen residència a Oriola i Torrevella», per la qual cosa «no és casualitat que siga Alacant una de les tres ubicacions seleccionades per a ser centre d’acolliment», del qual encara no s’ha decidit quina serà la ubicació ni les instal·lacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa