Diari La Veu del País Valencià
Uns dies de tranquil·litat. Per Jordi Payà

Anunciar oratge estable després d’uns dies de pluja no sap tan greu com fer-ho quan feia dies, setmanes i mesos que teníem estabilitat, calma meteorològica, com havia passat des de l’inici del 2022.

Ahir recuperàrem el sol, i tant hui com els pròxims dies, encara que passarà xicotet front divendres, continuarem gaudint del sol i de temperatures suaus.

Les nits són prou fresquetes, recordant-nos que encara estem a l’hivern, però al centre del dia notem la proximitat de la primavera i que els dies allarguen amb temperatures que s’acosten als 20 graus.

Demà divendres tindrem més núvols a conseqüència del pas d’un front que arribarà al País Valencià a mitjan matí, deixant el cel més ennuvolat i plugims dèbils cap a migdia per l’interior. Les temperatures mínimes notaran l’arribada de la part davantera/càlida del front i les màximes no patiran canvis. Les temperatures començaran a baixar quan ens acabe de creuar el front durant la nit i matinada. Un front que fins i tot podrà deixar alguna gota a la costa.

Començarem el cap de setmana amb sol i vent de ponent que faran pujar les temperatures dissabte al voltant o per damunt dels 20 graus al centre i a la costa.

Serà diumenge quan comencem a patir per l’oratge de la setmana de Falles. Una borrasca es despenjarà des del nord de l’Atlàntic i entre dilluns i dimarts acabarà situant-se al sud-oest de la Península impulsant vents de xaloc sobre el País Valencià. Vents humits que portaran núvols i pluges generals durant bona part de la setmana.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa