Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde del Verger dimiteix després de perdre el suport del seu grup municipal

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’alcalde del Verger (la Marina Alta), Ximo Coll, ha presentat la dimissió aquest dimecres i ha cedit el càrrec al segon tinent d’alcalde, Juan Chover. La renúncia es deu, principalment, a la pèrdua del suport del grup municipal i de l’agrupació.

Coll ha pres la decisió per «garantir la governabilitat» del municipi i donar «estabilitat» al govern local després que l’any passat fora suspés de militància per part del PSPV per vacunar-se contra la COVID-19 abans d’hora junt amb la seua dona i alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives.

La formació governa en solitari i en minoria la localitat i compta amb els suports «puntuals» de Compromís, que havia supeditat continuar negociant per traure iniciatives avance amb el PSPV al cessament de Coll com a batle, asseguren les mateixes fonts.

El 15 de novembre Coll i Vives van acudir a declarar als jutjats de Dénia com a investigats després que un jutge obrira diligències per investigar la vacunació contra la COVID-19 de tots dos alcaldes, que va tindre lloc al centre de salut del Verger el passat 8 de gener del 2021 quan no els corresponia per torn.

La decisió es va produir arran d’una denúncia de Fiscalia Anticorrupció, que els atribueix la presumpta comissió d’un delicte de suborn passiu impropi.

Comparteix

Icona de pantalla completa