Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana demana que es protegisca el Convent de Mercedaris del Campello

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La senadora republicana Elisenda Pérez i el vicesecretari general d’Organització Domènec Garcia han visitat el Convent de Mercedaris del Campello (l’Alacantí), un conjunt patrimonial del segle XVIII catalogat com a BIC.

La visita ha tingut lloc després que Esquerra Republicana del País Valencià demanara al govern espanyol que informe sobre la titularitat de l’immoble i sobre les inversions previstes. L’escrit registrat al senat demana també per les peticions d’ajudes de l’Ajuntament del Campello i que s’aclarisca si està inscrit en la llista roja del patrimoni, ja que el conjunt arquitectònic va patir una solsida l’any 2019 que va afectar la façana i necessita una intervenció urgent de consolidació i restauració.

Han acompanyat Pérez membres de l’anterior govern local i el representat d’ERPV al Campello Ferran Juan, que han fet arribar a la senadora la preocupació del poble per aquest monument i la falta de voluntat política de l’actual equip de govern.

Elisenda Pérez s’ha compromés a obtindre tota la informació i a pressionar des del senat perquè es prenguen mesures que permeten salvar el conjunt. A més, ha assenyalat que «hem d’aconseguir que es tinga cura del patrimoni, més encara si està declarat Bé d’Interés Cultural». «L’administració pública ha de vetllar perquè els béns estiguen protegits i ben conservats», ha conclòs.

La senadora republicana Elisenda Pérez i el vicesecretari general d’Organització Domènec Garcia durant la visita

Comparteix

Icona de pantalla completa