Diari La Veu del País Valencià
La directora de la Filharmònica de la UV guanya el 3r Premi i el Premi Arte en el Concurs «La Mestra» de París

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), Beatriz Fernández, ha guanyat el tercer premi del prestigiós Concurs Internacional de Direcció per a Directores d’Orquestra «La Mestra» de París 2022, que s’ha desenvolupat els darrers dies al Philarmonie de París junt amb l’Orquestra Mozart de la capital francesa. Beatriz Fernández ha competit amb altres 14 candidates de tot el món.

La directora de l’OFUV és la primera directora de l’estat espanyol que ha obtingut aquest reconeixement, al qual van aspirar 200 candidates i només 14 van estar seleccionades per participar-hi en la gran final després de les diferents fases de classificació.

A més, Beatriz Fernández ha aconseguit el Premi Arte, que li permetrà dirigir una de les orquestres més importants de la ciutat de París en un concert que serà retransmés i registrat pel Canal ARTE TV.

Entre el jurat que ha atorgat ambdós reconeixements a la directora valenciana destaca la presència de la directora i violinista estatunidenca Marin Alsop.

Nascuda a Paiporta (l’Horta Sud), és diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de València, llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, titulada professional en Piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, llicenciada en Direcció d’Orquestra de Vents per la Associated Board of the Royal Schools of Music (Regne Unit) i llicenciada en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música Manuel Masotti Little de Múrcia.

Va ampliar estudis de direcció d’orquestra a la Universitat Mozarteum (Salzburg) i a l’Academia Chigiana (Siena), i amb destacats mestres com Peter Gülke, Rodolfo Saglimbeni i Michael Tabachnick. I en l’actualitat estudia amb els mestre Arturo Tamayo al Conservatorio della Svizzera Italiana de Lugano (Suïssa).

Ha sigut subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora convidada a diferents orquestres estatals i internacionals. En reconeixement de la seua trajectòria professional ha rebut diversos guardons, com ara el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, als quals se sumen els premis guanyats aquesta setmana a París.

En l’actualitat és directora de la Lira Castellonera, de Castelló (la Ribera Alta) i, des de setembre del 2018, directora titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa