Diari La Veu del País Valencià
Pluges generals i generoses, Per Jordi Payà

Les precipitacions són les protagonistes de l’oratge al País Valencià des d’ahir de vesprada. Podran arribar a ser generals i fins i tot generoses a la meitat sud del territori i sobretot en punts del litoral i prelitoral del sud de València i del nord d’Alacant on tenim avís d’Aemet. També hi ha avís, per mala mar al sud, on el gregal bufarà amb ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora i alçarà ones de 3 metres. Al nord la neu és l’encarregada de posar un avís meteorològic als habitants de les zones més altes.

Al mateix temps que estem pendents de la pluja i de la resta d’inclemències meteorològiques, també hem de tindre clar que es tracta d’un episodi de curta durada, perquè el dia ha començat gris fresc i plujós, però a partir de migdia la inestabilitat remet i les pluges aniran a menys de cara a la vesprada a mesura que entre i es consolide el mestral que en bufar des de l’interior és sec i poc favorable a donar pluja.

Les temperatures nocturnes han baixat al nord i per l’interior i a la costa a penes han patit variacions, però les màximes marcaran valors d’hivern a molts observatoris.

Demà dissabte les precipitacions desapareixeran quasi per complet, però es mantindrà el fred acompanyant el mestral, que es deixarà sentir amb força al nord i moderat al centre i al sud accentuant la sensació de fred.

Tindrem pas de núvols que pensem que només deixaran ruixats dèbils, dispersos i aïllats, tot i que en punts de muntanya podran ser en forma de neu al voltant dels 1.000 metres al nord i per damunt dels 1.200-1.300 metres al centre i al sud.

Però la pluja no haurà dit l’última paraula, ja que les previsions indiquen que plourà diumenge. El cel es tancarà cap a mig matí i les pluges, tot i no ser massa generals ni importants podran afectar bona part de la franja costanera i, de tant en tant, endinsar-se cap al centre i l’interior, on la cota de neu serà de 900-1.000 metres.

Començarem dilluns la setmana amb oratge hivernal, una continuació de l’oratge del cap de setmana, amb temperatures baixes, el cel cobert i precipitacions que afectaran de nou les zones de la costa i del centre del País Valencià.

Dimarts agrairem que arribe el ponent, veure més el sol i que pugen les temperatures.

Tingueu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor, i creuem els dits perquè ploga amb trellat i moderació.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa