Diari La Veu del País Valencià
L’oratge pinta bé. Per Jordi Payà

Un front de núvols tocava ahir de vesprada el nord del País Valencià i deixava ruixats dèbils d’entre 1 i 5 litres allà on més va ploure. Els núvols comencen a mostrar cert desenvolupament típic de la primavera i de les condicions d’inestabilitat que tindrem els pròxims dies.

Cal esperar fins aquesta vesprada perquè es registren les primeres precipitacions que avançaran de nord a sud i des de l’interior cap a la costa. Aquesta nit les temperatures han quedat altes com era d’esperar després del ponent i la calor que va fer ahir, però hui les temperatures màximes quedaran fins a 5 graus més baixes que les d’ahir.

El descens més acusat de les temperatures es produirà durant la matinada fent baixar la cota de neu al voltant dels 1.000 metres.

A mesura que es desplace la borrasca cap al sud-est de la Península, els vents bufaran de direcció variable determinant que ploga més o menys.

Al nord i per l’interior bufarà de tramuntana i mestral. Un vent sec que deixarà pluges que no podran ser de gran importància. Cap al centre es deixarà sentir de xaloc (sud-est) i al sud bufarà de llebeig, però acabarà girant a gregal durant la matinada (serà quan les pluges més intenses es registren a la meitat sud del territori).

Demà divendres començarem el dia atents als avisos meteorològics que ha donat Aemet.

Al nord i a l’interior per neu, perquè poden acumular-se gruixos de 4 centímetres en 24 hores, i al litoral sud de València i al nord per precipitacions que poden deixar més de 20 litres en una hora i més de 60 en 24.

De nou serà el vent qui determine on plourà més. Al matí pense que la pluja serà més general, però les precipitacions més intenses i les que han propiciat l’avís meteorològic afectaran les Riberes, la Safor, la Marina i fins i tot podran endinsar-se tocant la Vall d’Albaida, el Comtat o l’Alcoià.

De vesprada acabarà imposant-se el mestral ràpidament i escampant la nuvolositat. L’ambient quedarà ben fresc o fred amb màximes que amb dificultat arribaran als 5 graus al nord i als 15 a la costa.

L’ambient quedarà inestable i fred tant el cap de setmana com l’inici de la pròxima.

Dissabte les temperatures encara podran descendir un poc i tindrem pas de núvols, però només de tant en tant deixaran ruixats dèbils i dispersos amb una cota de neu que al nord podrà baixar fins als 800 metres.

Diumenge els núvols més compactes afectaran el litoral del centre i nord del País, on la neu podrà fer acte de presència al voltant dels 900 metres.

L’oratge es mantindrà inestable i tan fresc com el del cap de setmana. No serà fins dimarts quan comencen a pujar les temperatures.

Aneu buscant la roba d’abric i els paraigües que els pròxims dies vos faran falta.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa