Diari La Veu del País Valencià
Molt atents a la inestabilització de l’oratge. Per Jordi Payà

Quan portem un parell de dies de primavera meteorològica, tot indica que els pròxims dies tindrem encara un tast d’hivern (que oficialment no ens deixarà fins al pròxim diumenge dia 20), amb pluges que poden arribar a ser moderades i un notable descens de les temperatures a partir de divendres que portarà la neu a les muntanyes si tot es compleix com està previst.

Lluny d’eixe canvi queda l’oratge de hui dimecres, perquè hui hem de parlar d’estabilitat i de calor, amb màximes que podran arrapar els 25 graus. Serà al centre, a la costa i al sud on més pujaran les temperatures, ja que serà on es deixarà sentir el ponent. Al nord, hi haurà més núvols i el vent bufarà de xaloc (sud-est)

Demà dijous serà el dia de transició de la calor de hui al fred de divendres. Els núvols avançaran des del nord i si bé el matí encara serà assolellat a partir de migdia i de vesprada notarem com el cel va quedant cada volta més cobert, com es registren les primeres pluges al nord i com comencen a baixar les temperatures, també de nord a sud. De fet, a les muntanyes del nord durant la matinada pot nevar al voltant dels 1.000 metres. Les temperatures quedaran un poc més altes a la nit i al centre del dia un poc més baixes, però tampoc gran cosa.

Si com està previst, la borrasca acaba situant-se al sud de les Balears des d’allà impulsarà vents de gregal sobre la meitat sud del País Valencià, on la mar quedarà prou alterada i les pluges podran ser localment persistents i d’intensitat moderada. Al nord el vent bufarà de mestral, fent més difícil que ploga amb «trellat». La cota de neu quedarà entre els 800-900 metres del nord i els 1.000 del sud.

Dissabte el mestral bufarà per tot arreu, deixant l’ambient ben fred i fent córrer els núvols cap a la mar que només de tant en tant podran deixar algun ruixat i algun floc de neu a les muntanyes del nord.

Caldrà seguir l’evolució de les previsions perquè a dia de hui «diuen» que la borrasca quedarà diumenge al golf de Gènova des d’on enviarà vents de gregal a la meitat nord del País Valencià deixant ruixats arran de costa a Castelló, València i nord d’Alacant

Tingueu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa