Diari La Veu del País Valencià
Sempre plou quan no fan escola. Per Jordi Payà

No ha plogut gran cosa, però l’oratge del cap de setmana ratifica el refrany que assegura que «sempre plou quan no fan escola».

El sol s’ha deixat veure poc i les temperatures han marcat valors que ens han recordat que encara estem a l’hivern.

El balanç de les precipitacions acumulades des de divendres no és per tirar coets, però han sigut molt benvingudes al centre i sud de Castelló de la Plana i a la meitat nord de València on els pluviòmetres han arribat a acumular quantitats entre els 10 i els 20 litres per metre quadrat. Una mitja saoneta que haurà anat molt bé al camp i també a les muntanyes.

El mes de febrer vol acomiadar-se amb un oratge molt paregut al del cap de setmana, amb ambient fresc, poc de sol i algun ruixat dèbil i esporàdic.

Sembla que es trenca la monotonia anticiclònica de les últimes setmanes i mesos, i que a poc a poc entrarem en una dinàmica diferent. El panorama meteorològic continuarà dominat per les altes pressions, però sembla que a mig termini l’atmosfera començarà a intuir l’arribada de la primavera i es mostrarà més activa i inestable.

Les últimes hores del febrer mantindran l’oratge variable, insegur i de vegades inestable que ens ha acompanyat durant tot el cap de setmana. Tindrem el cel més carregat de núvols fins a migdia i amb ruixats que poden tocar punts de la costa.

De vesprada escamparà la nuvolositat, veurem més el sol i pujaran les temperatures

El començament del mes de març i de la primavera climatològica ens portarà més sol i una lleugera recuperació de les temperatures que, tot i quedar més baixes a la nit, durant el dia pujaran un parell de graus.

Caldrà esperar a dijous i divendres per tornar a tindre canvis més destacats, per notar com l’atmosfera s’inestabilitza i ens retorna l’esperança de tindre pluges més generals i generoses que a poc a poc vagen acabant amb la sequera que arrosseguem des que va començar l’any.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet

Comparteix

Icona de pantalla completa