Diari La Veu del País Valencià
Publiquen tres còmics en valencià per difondre la nostra cultura

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Tres còmics titulats La Germania de València 1519-1522, El Tribunal de les Aigües- El juí de la séquia obstruïda i La fantàstica aventura de Martín i Soler constitueixen el segon lliurament de la col·lecció «Gràfica», basada en esdeveniments i personatges històrics del País Valencià, que publica la Diputació de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a la seu de la Diputació i ha comptat amb la participació del president de l’AVL, Ramon Ferrer; el president de la Diputació, Toni Gaspar; la cap de Normalització Lingüística de la corporació i acadèmica, Imma Cerdà, i la diputada responsable de l’àrea, Dolors Gimeno.

Ferrer ha assenyalat que aquestes obres tenen per objectiu que la cultura valenciana «arribe a tots». En aquest sentit, Cerdà ha destacat que «el còmic no és un gènere menor», i Gimeno ha indicat que «el còmic permet fer història, tenir rigor i acostar el valencià des d’un públic molt menut fins als més majors».

Per part seua, el president de la Diputació, Toni Gaspar, ha recalcat que l’«assignatura que tenen pendents els valencians» és el reconeixement de les seues figures i tradicions més il·lustres.

La muixeranga i la vela llatina

Així mateix, Gimeno ha anunciat com a avançament que la Diputació i l’AVL mantenen la seua col·laboració en la creació de dos nous còmics que arribaran l’any vinent. Aquestes dues noves històries versaran sobre dues tradicions «molt arrelades» en la cultura valenciana, la vela llatina i la muixeranga, dues tradicions declarades per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La col·laboració entre totes dues institucions es fa patent en iniciatives com les que els portarà a participar en el pròxim Saló del Còmic de València els dies 3, 4 i 5 de març, on disposaran d’un estand que continuarà «amb la promoció del valencià a través dels còmics», ha conclòs Gimeno.

Comparteix

Icona de pantalla completa