Diari La Veu del País Valencià
Baldoví, a Casado: «Li parlaré en palentí perquè m’entenga»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa’t ací.

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha respost les paraules del líder del PP, Pablo Casado, qui dissabte passat va afirmar que a les Balears es parlaven quatre llengües diferents: «mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer».

«Ara canviaré de llengua. En lloc de parlar en castellà, parlaré en palentí perquè el senyor Pablo Casado em puga entendre perfectament. Pablo va anar a les Illes Balears i es va atrevir, amb tota la desimboltura que dona tindre un màster regalat a la Universitat Juan Carlos I, a dir-los als mallorquins, als menorquins, als eivissencs i als ciutadans de Formentera en quina llengua parlen. Com condeix aquest màster que fins i tot s’atreveix a parlar de filologia en contra de tots els dictàmens de totes les universitats europees! Com deia el meu paisà Joan Fuster: “No faça de la seua ignorància un argument”».

Per finalitzar, Baldoví ha afirmat que és «un luxe» que Casado siga el líder de l’oposició: «Probablement Pablo Casado servisca per a tot, però finalment no servisca per al que vol, que és ser president de govern espanyol».

Casado, també contra l’AVL

Fa un any, el líder del Partit Popular ja va atacar també l’Acadèmia Valenciana de la Llengua pel protocol de col·laboració signat amb l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de les Illes Balears. Durant la seua intervenció en el Congrés provincial del PP de València es va pronunciar contra la unitat de llengua: «”El valencià és català”, van dir l’altre dia aquells que tant defensen el valencianisme. Fins i tot l’Acadèmia de la Llengua. No és veritat. És que no és veritat».

Comparteix

Icona de pantalla completa