Diari La Veu del País Valencià
Compromís, UP i EUPV donen suport als bombers forestals i reclamen una solució per a la temporalitat

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa’t ací.

Compromís s’ha reunit aquest dilluns amb representants del col·lectiu de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, en la seua tercera jornada de vaga, per donar suport a les reivindicacions laborals. A la reunió han assistit els portaveus de Compromís al Congrés i el Senat, Joan Baldoví i Carles Mulet, el coportaveu de Compromís i portaveu adjunt a les Corts, Juan Ponce, i la diputada Belén Barchero.

Tal com ha manifestat el responsable de medi natural i lluita contra els incendis forestals de Compromís, Juan Ponce, a l’eixida de la reunió, «els bombers forestals no poden continuar ni un dia més en frau de llei, és imprescindible que es respecten els acords polítics i es permeta a tot aquest col·lectiu formar part de l’Agència Valenciana d’Emergències».

«Parlem de persones que estan fins a 10 anys treballant per protegir els nostres espais naturals, preservar el nostre patrimoni natural davant els incendis i lluitant contra l’emergència climàtica, i és just respectar els acords dels partits del Botànic respecte als seus drets laborals», ha dit.

UP i EUPV demanen una «solució política»

Per la seua banda, la síndica d’Unides Podem, Pilar Lima, i les portaveus de Medi Ambient d’aquesta coalició, Beatriu Gascó, i de Justícia, Irene Gómez, també es van reunir la setmana passada amb representants d’aquest col·lectiu per escoltar les demandes que els han portat a la vaga: «estabilitat de les places, la transformació en règim fix i que es complisquen les promeses per part de la Conselleria de Justícia».

Lima ha reclamat una «solució política» per a aquesta situació, ja que considera que el marc legal «està esgotat» i ha remarcat que Podem es va abstindre la legislatura passada en la votació del decret de creació de la SGISE perquè considera que «el correcte és que passen a ser treballadors directes de l’administració pública».

Gascó ha indicat que «la subrogació d’aquests treballadors en l’empresa pública SGISE no ha solucionat el problema d’estabilitat i, de fet, els ha portat a una situació de greuge comparatiu entre treballadors de la mateixa empresa», perquè «havent superat convocatòries seguint processos d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en TRAGSA, es van veure forçats a denunciar de manera individual, i mentre a uns no se’ls reconeix el dret a l’estabilitat laboral, uns altres han consolidat la seua plaça».

El col·lectiu reclama que «els bombers que estan treballant i que han passat subrogats a la SGISE s’hi queden, la transformació dels contractes a la forma adequada per obtindre la fixesa indefinida o discontínua en cada cas particular i una ràpida resolució del conflicte, és a dir, abans del 31 d’agost del 2021», ha explicat UP i EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa