Diari La Veu del País Valencià
Tigre de Paper: 10 anys d’activisme editorial

L’editorial manresana Tigre de Paper ha publicat des que va nàixer, ara fa 10 anys, més de 120 títols d’uns 60 autors catalans i internacionals. I tots ells amb un comú denominador: fomentar la reflexió i el pensament crític. El segell -explica en un comunicat- sempre ha seguit la màxima de la filòsofa Angela Davis: «Radical vol dir anar a l’arrel de les coses».

Amb una línia editorial clarament marcada, els llibres de Tigre de Paper parlen de feminisme, ecologisme o lluita contra el feixisme, entre altres. «Plantegen preguntes i miren de trobar respostes», s’hi assenyala. Però Tigre de Paper no només edita llibres, també és un dels impulsors de la Fira Literal; ha creat la revista Catarsi; ha adquirit la col·lecció Bellaterra i ha creat «Els Petits Tigres». Una col·lecció que crea referents per als xiquets i xiquetes d’entre 7 i 11 anys amb títols que parlen de figures com ara Montserrat Roig, Salvador Puig-Antich, Neus Català o Pere Casaldàliga.

En un moment de «màxima voràgine per la immediatesa», l’editorial creu que la societat està vivint una repolitització: «La gent busca respostes i trobar moments on pensar, reflexionar i debatre». I ací és on, asseguren, la gent vol llibres com els que editen.

El segell manresà fa literatura en català, tradueix autors internacionals i treballa tots els gèneres literaris. «Permet que la gent es qüestioni i canviï coses. Els nostres llibres volen informar i formar, però també que remoguin i ens facin sentir coses. I això ho fem des del llibre infantil fins a l’assaig», assegura l’editor Marc Garcés.

La cooperativa com a model

L’editorial va nàixer amb dos persones i ara n’hi treballen huit. Com a model d’empresa, van decidir apostar per la cooperativa perquè «no ho concebem d’una altra manera». «Entre totes i tots ho fem tot, de manera horitzontal», explica. De fet, segons Garcés, el fet que funcionen com a cooperativa ha estat «clau» durant la pandèmia.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa