Diari La Veu del País Valencià
Maria Josep Escrivà i Albert Pijuan guanyen els Premis de la Crítica 2021 en llengua catalana

L’Asociación Española de Críticos Literarios ha donat a conéixer aquest dissabte, 5 de juny, al Centro de Cultura Antiguo Instituto Jovellanos de Xixón (Astúries), els guanyadors dels Premis de la Crítica en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol a les millors obres en poesia i narrativa publicades el 2020.

En català han estat premiats Maria Josep Escrivà pel poemari Sempre és tard i Albert Pijuan per la novel·la Tsunami. En gallec, la novel·la O libro da filla, d’Inma López Silva, i el poemari A desvértebra, d’Ana Romaní. En basc, la novel·la Argiantza, de Pello Lizarralde, i el poemari Natura Berriak, de Jon Gerediaga. En castellà, la novel·la Línea de fuego, d’Arturo Pérez Reverte, i el poemari Los árboles que nos quedan, de Ramón Andrés.

El jurat de la modalitat en llengua catalana ha estat format pels crítics Xavier Aliaga, Anna Ballbona, Lluïsa Julià, Jordi Nopca i Simona Škrabec.

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, la Safor, 1968) ha publicat Remor alè (1993), premi Senyoriu d’Ausiàs March, A les palpentes de vidre (1998), Tots els noms de la pena (1998), Flors a casa (2007), que va guanyar els Jocs Florals de Barcelona, i Serena barca (2016), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Albert Pijuan (Calafell, el Baix Penedès, 1985) ha publicat El franctirador (2014), Ara i aquí (2016), el llibre de relats Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà (2017) i Tsunami (Premi Ciutat de Tarragona de novel·la 2020 i Premi Finestres de novel·la 2021).

Acte amb els guardonats

Enguany s’ha previst un acte amb els guanyadors dels Premis de la Crítica en llengua catalana 2020 i 2021, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer l’acte tradicional.

Com és habitual, es farà a la Biblioteca de Catalunya i es clourà amb un brindis a l’exterior. Serà dijous 17 de juny a les 19.30 h a la Sala de Llevant de la biblioteca.

Hi participaran l’escriptor Jordi Lara, guardonat en la categoria de narrativa del Premi de la Crítica per Sis nits d’agost (Edicions de 1984), i Dolors Miquel, que va rebre el de poesia per Ictiosaure(Edicions 62), juntament amb els premiats d’aquest 2021 i alguns membres del jurat.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa