Arriba la 7a edició de Literal, la fira d'idees i llibres radicals

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 22 i 23 de maig al recinte de la Fabra i Coats a Barcelona

Des de fa 7 anys l’equip organitzador de Literal treballa per fer un esdeveniment massiu que divulgue el pensament crític. Aquesta edició tindrà un format presencial amb un mercat del llibre amb un centenar d’editorials independents provinents dels territoris de parla catalana i de l’estat espanyol, que estarà acompanyat per una extensa programació de converses, debats, presentacions de llibres, poesia, contacontes i música. Les temàtiques abordades aquest any tenen a veure amb la lluita pel canvi climàtic i les lluites feministes i antifeixista, entre d'altres.

Tornen les parades de llibres a la Literal 2021, que omplirà les vies de la Fabra i Coats i es convertirà en La Ciutat dels Llibres Radicals. Literal ha rebatejat amb noms vinculats al pensament crític i a les idees radicals els carrers del recinte per reivindicar la memòria d’homes i dones vinculades políticament a les idees que van contribuir a forjar els fonaments d’aquest festival literari ara fa 7 anys. Així, es podrà passejar per l’avinguda Montserrat Roig, la plaça Manuel Vázquez Montalbán o la plaça Maria-Mercè Marçal, entre d'altres. 

Enguany torna a ser una edició excepcional. L’organització de la fira ha aprofitat els mesos de confinament per teixir encara més la seua xarxa i ampliar la col·laboració amb biblioteques i llibreries. En aquest sentit, cal destacar que una trentena de llibreries s'han sumat a Literal com a punt de recollida dels llibres que s’adquirisquen a través de la web. Alhora, s’ha signat un acord de col·laboració amb Bookshop.org, per donar suport a llibreries i editors independents que opten per aquesta plataforma alternativa a Amazon on Literal hi tindrà un espai tot l’any.

Els actes dels dies 22 i 23 de maig, a banda de ser físics, també es retransmetran per streaming a través de LiteralTV. El festival ha fet una aposta per la sobirania tecnològica i, juntament amb altres entitats de l’ESS i la justícia global, ha impulsat PlataformESS, una plataforma virtual que, des de l’horitzontalitat i sota els principis de l’economia social i solidària, ha permés resoldre la necessitat de virtualització del festival. Les eines d’aquesta plataforma estaran utilitzades aquesta 7a edició del festival.

La prèvia de Literal ja està en marxa. Des de l’1 de maig es poden adquirir els llibres de les editorials participants a la web de Literal i, alhora, es poden seguir diverses activitats online a través de #RadicalMay, el festival literari virtual, d’àmbit internacional, promogut per Literal. 

Enguany Literal proposa reflexionar sobre temàtiques urgents com ara el rol del món rural en els moments que vivim, l’auge de l’extrema dreta a casa nostra o la urgent feminització de la societat. Podeu consultar la programació ací.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.