Diari La Veu del País Valencià
El Juan Gil-Albert proposa un nou cicle per posar en valor la cultura del vi d’Alacant

L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert presenta el cicle denominat «Tastarte», una nova proposta que entrellaça el tast de vins de Denominació d’Origen Alacant amb activitats culturals, gastronòmiques o paisatgístiques de l’entorn.

La primera sessió del cicle «Tastarte. Maridatge de vi i cultura alacantins», que inclou un tast de tres vins —blanc, rosat i negre— de Cellers Ortigosa, es celebra a la Casa Bardín, a Alacant, aquest divendres, a les 19.00 hores.

L’activitat proposa un recorregut pel corrent modernista de la Vall del Vinalopó a través d’una lectura teatralitzada per a posar en valor la figura d’Antonia Navarro, més coneguda a Novelda com La Pitxota.

Navarro, dona emprenedora i sagaç en els negocis nascuda el 1846 a la localitat, va saber obrir-se camí en un món i un sector dominat pels homes i, en plena maduresa, va emprendre un ambiciós projecte personal amb la construcció d’una casa-palau que seguia el corrent artístic del moment entre la nova burgesia europea.

El resultat ha arribat fins als nostres dies com un dels exemples més rellevants de l’arquitectura modernista a les comarques meridionals, l’actual Casa Museu de Novelda.

Per la seua banda, la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha mostrat el seu suport a aquest nou programa «que posa en valor els nostres municipis i la nostra indústria agroalimentària, mostrant productes de gran qualitat elaborats a Alacant en un entorn únic com és un dels edificis més representatius del Modernisme, situat a Novelda».

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa