Diari La Veu del País Valencià
La Comissió Europea adopta el pla per reduir a zero la contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl el 2050

La Comissió Europea ha adoptat aquest dimecres el Pla d’acció de la Unió Europea «Cap a una contaminació zero de l’aire, l’aigua i el sòl», element fonamental del Pacte verd europeu. El pla estableix una visió integrada de cara al 2050 per aconseguir que la contaminació es reduïsca fins a uns nivells que no siguen perjudicials per a la salut humana ni els ecosistemes naturals. El pla connecta tots els àmbits pertinents de la UE per combatre i previndre la contaminació, i para atenció especial a les solucions digitals. «Si volem un entorn sense substàncies tòxiques per a les persones i el planeta, cal que actuem ja», ha dit el vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans.

Per conduir la UE cap a la meta d’un planeta sa per a una població sana de cara al 2050, el pla d’acció estableix una sèrie d’objectius claus per al 2030, com ara millorar la qualitat de l’aire per reduir en un 55% el nombre de morts prematures causades per la contaminació atmosfèrica.

També preveu millorar la qualitat de l’aigua reduint els residus, les deixalles de plàstic a la mar en un 50% i els microplàstics que s’aboquen al medi ambient en un 30%. Una altra mesura que es projecta és la de millorar la qualitat del sòl reduint la pèrdua de nutrients i l’ús de plaguicides químics en un 50%.

Altres propostes són reduir en un 25% els ecosistemes de la UE en què la contaminació atmosfèrica amenaça la biodiversitat, fer disminuir en un 30% la proporció de persones afectades crònicament pel soroll dels mitjans de transport o reduir de manera significativa la producció de residus i, en un 50%, les deixalles urbanes.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa