Diari La Veu del País Valencià
Vicent Borràs: «La lectura té amics, mai enemics, perquè un bon llibre ajuda a ser millor persona»

Vicent Borràs ha protagonitzat una nova trobada d’escriptors a la Biblioteca Valenciana, on ha defensat que els llibres són saludables i ajuden a millorar: «La lectura té amics, mai enemics, perquè un bon llibre ajuda a ser més feliç i millor persona».

En la xarrada, l’autor ha afegit que no li sembla bé que la lectura s’haja de contraposar a altres activitats. «Abans es feia amb la televisió, ara amb els aparells tecnològics i, en realitat, són un suport en el qual els joves lligen molt», ha constatat.

«Llegir és saludable, però també ho són altres activitats com ara escoltar música i fer esport», ha assenyalat Borràs.

Sobre com fomentar la lectura, l’escriptor d’Algemesí ha apuntat que «una recomanació roïna, una lectura obligatòria o una exigència insistent pot perjudicar més que ajudar».

Durant la seua intervenció ha parlat sobre la construcció de les trames, els personatges i la tendència d’introduir «un perfum musical» en totes les obres que escriu. Als futurs escriptors els ha aconsellat que «escriure no té límits ni fronteres: tot l’imaginable pot ser escrit».

Vicent Borràs és un dels representants de la narrativa valenciana actual. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i professor de Llengua i Literatura en un institut de Secundària i Batxillerat. Ha rebut premis com el Bancaixa de Narrativa Juvenil amb Els silencis de Marc, el Constantí Llombart de Narrativa amb Lennon i Anna, i el de Novel·la Ciutat d’Alzira per Què saps de Vidal Palau?.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa