Diari La Veu del País Valencià
Detenen Alfonso Grau i el subdelegat del govern espanyol Rafael Rubio per cobrar suborns en una trama urbanística

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha detingut aquest matí a València el subdelegat del govern espanyol al País Valencià, Rafael Rubio; l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau; una de les seues filles, i el constructor Jaime Maria Febrer, per la seua presumpta implicació en una trama de corrupció urbanística en la qual els polítics s’haurien beneficiat econòmicament a canvi de determinades adjudicacions immobiliàries, dins de la segona fase de l’Operació Assut que investiguen un jutjat de València i la Fiscalia Anticorrupció.

Segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de les actuacions, Rubio ha estat arrestat al seu domicili i està acusat de participar en l’adjudicació de diferents infraestructures en sòl públic a canvi de mossegades.

En el cas Assut, que porta al jutjat d’Instrucció número 13 de València, s’investiguen presumptes mossegades amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d’obra pública de l’Ajuntament de València hauria dut a terme, entre altres, al bufe del lletrat José María Corbín, cunyat de Rita Barberá.

La causa, que va arrencar fa més de tres anys, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d’influències.

Calero cessa el subdelegat del govern espanyol, Rafael Rubio

La delegada del govern espanyol a València, Glòria Calero, ha decidit cessar de forma immediata el subdelegat, Rafael Rubio, després que haja estat detingut en l’operació Assut.

La Delegació del govern espanyol ha indicat en un comunicat que respecta, «com no podia ser de cap altra manera», l’actuació duta a terme per la justícia i ha acordat el cessament de Rubio.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa