Diari La Veu del País Valencià
El Temps de les Arts fa una crida a signar el manifest «Per una nova cultura compartida i oberta al món»

El dia 20 de juny es lliuraran els Premis El Temps de les Arts, uns guardons creats pel portal web El Temps de les Arts, la Xarxa Vives d’Universitats –que representa i coordina les 22 universitats amb vincles històrics, culturals i lingüístics en comú- i la Federació Llull, integrada per Òmnium Cultural, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià. L’objectiu d’aquests premis és impulsar la cultura del conjunt de territoris de parla catalana i contribuir a la recuperació del sector cultural, durament castigat per la pandèmia. El jurat, de reconegut prestigi, reconeixerà la creativitat i la innovació en diferents àmbits artístics: Arts visuals, Arts escèniques, Música clàssica, Música popular, Arquitectura i Patrimoni. S’hi han presentat un total de 532 projectes.

La cerimònia estarà dirigida per Lluís Danés, guardonat recentment amb cinc Premis Gaudí, i es farà de manera simultània des de sis indrets diferents del país: València, Barcelona, Palma, Andorra, Perpinyà i l’Alguer. Les televisions i ràdios públiques de Catalunya, València, Andorra i les Illes en faran la retransmissió. I a més a més hi participaran, de forma activa, els principals mitjans de comunicació dels respectius territoris.

Els organitzadors pretenen marcar «un punt d’inflexió en la política cultural del país», ja que «al capdavall, aquest és el motiu pel qual han convocat els Premis». Més enllà de la celebració en si, volen «aprofitar el moment per conscienciar la població de la necessitat d’enfortir la cultura compartida d’aquest país».

Aquesta motivació l’expliquen en el manifest «Per una nova cultura compartida i oberta al món», al qual poden adherir-se les persones que vulguen abans del 14 de juny, dia que farà públic el nombre de signants.

La idea és «impulsar el web d’El Temps de les Arts i transformar-lo en el portal digital en què estiga representada la cultura de tot el país, entenent-la com un bé essencial, com un patrimoni a preservar, a donar a conéixer i a internacionalitzar». Això es farà «a còpia de visibilitzar la cultura del país, tant la del passat com la del present, així com els elements d’avantguarda, i traduint els articles a l’anglés perquè arriben a tot arreu», conclouen.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa