Un «emocionat» Brines rep el Premi Cervantes a Elca

Francisco Brines ha rebut hui a la seua casa d'Elca, a Oliva (la Safor), el Premi Cervantes 2020 de mans dels reis. En l'acte, que ha reunit una desena de persones, el poeta s'ha mostrat «feliç i emocionat» fins al punt que li ha costat agafar el son durant els últims dies.

Brines, a causa del seu delicat estat de salut, no va poder recollir el Premi, concedit en reconeixement a la seua extensa tasca poètica, el passat mes d'abril en la tradicional cerimònia a Alcalá de Henares.

Al lliurament, també hi han assistit el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes; el president de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), Santiago Muñoz Machado; la directora general del Llibre, María José Gálvez; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la neboda de l'artista Mariona Brines; l'alcalde d'Oliva, David González, i la directora de la Fundació Francisco Brines, Àngels Gregori.

Francisco Brines (Oliva, 1932), el primer valencià que aconsegueix el màxim guardó que distingeix la tasca creadora d'escriptors espanyols i hispanoamericans en llengua castellana, és l'autor intimista de la generació del 50 que més ha aprofundit en l'experiència de l'ésser humà individual enfront de la memòria, el pas del temps i l'exaltació vital. El jurat del Cervantes ha destacat Brines per «la seua obra poètica que va d'allò carnal i allò purament humà a allò metafísic, espiritual, cap a una aspiració de bellesa i immortalitat».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.