Diari La Veu del País Valencià
Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José María Yturralde participen en una taula redona a l’IVAM

Soledad Sevilla, Jordi Teixidor i José María Yturralde participen aquest dijous, 13 de maig, a les 19 hores, en una taula redona a l’IVAM, organitzada amb motiu de l’exposició Imaginaris mecànics i tècnics en la Col·lecció de l’IVAM.

Tots tres creadors valencians conversaran sobre el col·lectiu artístic Antes del Arte (1968-1969) i el Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid (1968-1973), dues propostes que van obrir nous horitzons en la seua aproximació a la relació entre l’art i la ciència en un temps d’especial transcendència històrica.

En el límit de l’inabastable. Propòsit d’experimentació entre art, ciència i tecnologia és el títol de l’activitat, moderada per la professora i arquitecta Mónica García, en la qual s’abordarà l’experiència i les aportacions del grup creatiu valencià Antes del Arte, sorgit de la mà del crític Vicente Aguilera Cerni.

En aquest col·lectiu es van unir com a grup quasi efímer els noms d’Yturralde i Teixidor amb els de Joaquín Michavila, Ramón de Soto o Eusebio Sempere, interessats a unir art i ciència, amb l’òptica, la cinètica i la geometria com a teló de fons.

També parlaran sobre el llegat del Centre de Càlcul de la Universitat Complutense de Madrid en la creació artística més avantguardista dels anys 70 del segle XX. Professors, artistes i investigadors van participar en la posada en marxa d’aquest espai pioner, creat després d’un acord entre aquesta universitat i l’empresa IBM.

L’objectiu d’aquest espai d’experimentació va ser l’ús de les noves tècniques de càlcul matemàtic en la lingüística, l’arquitectura, l’ensenyament i l’art. A través de formes computables, artistes com Sevilla, Yturralde, Elena Asins, Ana Buenaventura o Sempere van generar nous llenguatges artístics caracteritzats pel rigor analític i l’ordre geomètric.

Per assistir a la conversa és imprescindible reserva prèvia en en el correu: [email protected] o en el telèfon 976004973 (de dilluns a dissabte de 9 a 20 hores). També es podrà seguir per YouTube.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa