Diari La Veu del País Valencià
El fabrisme recupera el PP de Castelló

L’alcaldessa de la Vall d’Alba (la Plana Alta), Marta Barrachina, ha estat escollida aquest dissabte nova presidenta del PP a Castelló amb el 96,8 per cent dels vots emesos pels compromissaris del congrés celebrat a la Cambra de Comerç de Castelló de la Plana. En total, 581 vots a favor, 19 abstencions i cap vot en contra.

A més, hi han assistit per donar suport a l’única candidata el secretari general de PP, Teodoro García Egea; la secretària general del PP valencià, Eva Ortiz; els presidents del PP de les demarcacions d’Alacant i València, Carlos Mazón i Vicente Mompó, respectivament, i la presidenta del PP al Cap i Casal, María José Catalá, entre altres càrrecs orgànics i institucionals del partit.

Barrachina ha dit que treballarà per «alliberar els castellonencs de les urpes de l’esquerra». «Ja n’hi ha prou d’imposicions, enfront d’això defensarem la llibertat», ha assegurat. I ha afegit: «Ja n’hi ha prou que l’esquerra socialcomunista ens diga què hem de fer, i que ens imposen què està bé i què està malament. Llibertat. Ningú millor que nosaltres per saber què volem ser i com aconseguir-ho».

També ha apel·lat a l’orgull de ser del PP. «Ja n’hi prou d’abaixar el cap; ja n’hi ha prou d’amagar-nos; ja n’hi ha prou de permetre que l’esquerra ofenga el nostre honor i el dels nostres militants; ja n’hi ha prou que embruten la nostra marca», ha insistit, i ha animat els militants a passar a l’acció: «És l’hora d’alçar-nos del sofà de la psicoanàlisi en el qual tan hàbilment ens ha fet caure l’esquerra per debilitar-nos, per acomplexar-nos amb l’única finalitat de traure’ns de les institucions».

Barrachina ha assegurat que la demarcació de Castelló tornarà a ser «el graner de vots» perquè «Pablo Casado siga el president que necessiten els espanyols».

Un futur que esborre el passat

Aquest és «el futur de Castelló», com diu el lema de la seua campanya, que vol Barrachina. Un futur en què assoliran de nou el poder sense tindre en compte el passat del PP, atés que consideren qualsevol recordatori un estratagema de les esquerres per debilitar-los, com si en realitat no haguera ocorregut. Millor no esmentar-ho, esborrar-ho. Per això, fa uns dies, en una carta oberta fins i tot s’atrevia a dir en referència als actuals governants que «els que venien a rescatar les persones, l’únic que han fet ha sigut endollar els seus i augmentar-se els sous».

Tanmateix, encarà és ben recent l’etapa en què el seu partit va dominar totes les institucions i va implantar-hi la corrupció com a forma de govern. Aquella etapa en què Carlos Fabra feia i desfeia al seu gust i amb el beneplàcit de militants i simpatitzants. Aquells anys en què l’expresident de la Diputació de Castelló i llavors líder absolut del PP va dur a terme els quatre delictes contra Hisenda que el van portar a la presó i pels quals continua sent investigat, ja que presumptament va ocultar béns del seu patrimoni per dificultar l’execució de la sentència.

I, el 2015, Barrachina va succeir al capdavant de l’Ajuntament de la Vall d’Alba, l’exvicepresident de la Diputació i home de confiança de Carlos Fabra, Francisco Martínez, que va ser condemnat el febrer del 2017 pel Tribunal Suprem a 8 mesos de presó, una multa de 12.600 euros i la inhabilitació per a l’exercici de la funció pública durant dos anys pel cas de les irregularitats en la tramitació de la depuradora de Borriol (la Plana Alta).

Francisco Martínez i Carlos Fabra

A finals de febrer del 2021, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Castelló de la Plana va acordar continuar el procediment de jurat contra Martínez, la seua filla, l’empresari, Raúl Babiloni i les mercantils Franvaltur SL, Gestintur SL i Prodever SL. pels presumptes delictes esmentats abans. El jutjat considera «lògic» suposar que Martínez, durant els 24 anys que va ser batlle de la Vall d’Alba, tenia coneixement de qualsevol projecte urbanístic que es duguera a terme al municipi, encara que no tinguera directament assignades les funcions relatives a l’activitat urbanística.

De fet, Martínez sempre ha argumentat en els recursos presentats que ell no va fer res il·legal, perquè «els qui aprovaven el projectes urbanístics eren els regidors del PP als quals havia delegat aquesta responsabilitat en la junta de govern». La trama va esquitxar així altres membres de la junta de govern de la Vall d’Alba entre el 2005 i el 2014, segons l’acusació popular representada pel PSPV. Barrachina era regidora des del 2003, amb sou de l’ajuntament per dedicació exclusiva, i aleshores ocupava el càrrec de tinent d’alcalde.

Quan va assumir la batlia, Barrachina va declarar: «El treball dut a terme per l’alcalde Francisco Martínez durant 24 anys ha estat magnífic, la transformació del poble ha estat espectacular. Precisament el fet d’haver treballat mà a mà amb Francisco Martínez m’ha permés aprendre com és la gestió del dia a dia i com cal treballar per aconseguir els reptes i projectes que la Vall d’Alba necessita. Passejar pels carrers del nostre poble és la principal prova que el treball dona els seus fruits».

Marta Barrachina i Francisco Martínez

Una candidata amb el suport de Carlos Fabra

El passat 7 d’abril, María Pitarch publicava un article a El País en què explicava com Carlos Fabra havia fet que el suport dels militants es decantara cap a Barrachina mitjançant trucades telefòniques «a títol particular».

Algunes de les fonts consultades per Pitarch assenyalaven que havien notat en la trucada un «to hostil». Fins i tot una afiliada deia: «Ha tornat amb les típiques converses d’abans, demanant el vot per a la seua candidata apel·lant a favors que els va fer a aquestes persones en el passat i hi ha gent que se sent incòmoda».

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa