Diari La Veu del País Valencià
València acull un congrés internacional per abordar els reptes del feminisme

València acollirà, del 14 al 16 de maig, el Congrés Internacional «Pensar el feminisme, una mirada global», una trobada en què participaran teòriques i activistes de tot el món per abordar els reptes actuals del moviment.

L’esdeveniment està organitzat per l’associació Clásicas y Modernas, entitat estatal per a la igualtat de gènere en la cultura dins del projecte «Biblioteques en Igualtat» que es desenvolupa des del 2018. L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, es va adherir a aquesta xarxa l’any 2019 i patrocina el congrés juntament amb altres institucions.

Serà una trobada híbrida (presencial i online), conduïda i moderada des d’un plató preparat per a la transmissió dels diferents senyals internacionals, que donarà veu a líders i filòsofes procedents de diversos continents.

El programa començarà divendres14 de maig i conclourà diumenge 16. Durant aquests tres dies es comptarà amb figures com ara Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia Moral i Política, membre del Consell d’Estat i referent del feminisme; Najat El Hachmi, escriptora catalana d’origen marroquí, premi Nadal de novel·la 2021; Wassyla Tamzali, advocada, escriptora i militant feminista algeriana; Victoria Sendón, filòsofa, escriptora; Sheila Jeffreys, professora de Ciència Política a la Universitat de Melbourne (Austràlia) i activista; Maxine Deirdre, sociòloga i professora a la University College de Londres; la filòsofa valenciana Rosa María Rodríguez Magda, o l’escriptora Laura Freixas.

A elles, s’hi sumaran altres intel·lectuals procedents d’Argentina, Mèxic o República Dominicana com ara Raquel Rosario, Laura Lecuona i María José Binetti.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha manifestat que des de les biblioteques municipals estan «encantades de col·laborar en aquest important congrés internacional». «Les biblioteques són llocs per a la reflexió, el coneixement i el pensament; de fet, dins del projecte compartit de «Biblioteques en Igualtat», hem engegat accions com la compra de llibres amb perspectiva de gènere, cicles de conferències per a visibilitzar l’espai de la dona en la cultura o les celebracions del Dia Internacional de les Dones, perquè és necessari completar el relat de la història, un relat en què les dones hem sigut completament anul·lades».

La inauguració d’aquest congrés, que podrà seguir-se per streaming per diferents plataformes tindrà lloc aquest divendres a partir de les 10 hores amb les intervencions d’Anna Caballé, presidenta de Clàssiques i Modernes; la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez; la directora general de Cultura de la Conselleria de Cultura, Carmen Amoraga, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d’aconseguir l’objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l’import. Et necessitem ara. Informa’t ací

Comparteix

Icona de pantalla completa