S'obri la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de València

Les bases eliminen el requisit de la majoria d'edat i permeten enviar les obres per correu electrònic

L'Ajuntament de València ha obert aquest dijous i fins al pròxim 16 de juny, el termini de presentació de treballs a la 39a edició dels Premis Literaris Ciutat de València.

Enguany, la convocatòria incorpora dues novetats: no hi ha requisit d'edat i les obres es poden enviar per correu electrònic. L'objectiu és duplicar la quantitat de textos presentats i consolidar la vocació internacional dels guardons, dotats amb 72.000 euros.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, destaca que «aquests premis que porten el nom de la ciutat són un dels seus baluards culturals i, a més, demostren el compromís del govern local amb el talent i la creativitat».

«De fet, al llarg de les últimes edicions, s'han presentat més de mil textos procedents no sols de les diferents comarques valencianes i de la resta d'Espanya, sinó també de països hispanoamericans (com l'Argentina, Xile, Cuba, Mèxic o l'Uruguai), i altres nacions, com els Estats Units, França o Israel», ha afegit Tello en un comunicat.

L'edil recorda que «l'any passat, malgrat el confinament, el nombre d'originals que es van presentar a alguna de les huit modalitats va augmentar fins a la xifra de 527, la més alta de tota la història dels guardons; i, de nou, amb textos procedents de diversos països d'Europa i d'Amèrica, un indicador del prestigi d'aquests premis en l'àmbit internacional».

En la convocatòria de 2021 s'ha eliminat la condició de la majoria d'edat perquè els autors i autores que encara no arriben als 18 anys tinguen la possibilitat de presentar-s'hi. A més, s'introdueix l'opció de fer arribar els originals per correu electrònic, la qual cosa facilita l'enviament dels textos. Amb aquestes mesures es pretén augmentar la participació en el certamen.

Tota la informació sobre la 39a edició dels Premis Literaris Ciutat de València està disponible en la web municipal. L'import destinat a aquests guardons ascendeix a 72.000 euros, repartits entre huit modalitats: premi de narrativa en valencià Isabel de Villena (12.000 euros), premi de narrativa en castellà Vicente Blasco Ibáñez (12.000 euros), i premi de poesia en valencià Maria Beneyto (6.000 euros).

Completen la llista el premi de poesia en castellà Juan Gil-Albert (6.000 euros), premi de teatre en valencià Eduard Escalante (8.000 euros), premi de teatre en castellà Max Aub (8.000 euros), premi d'assaig en castellà Celia Amorós (10.000 euros) i premi d'assaig en valencià Josep Vicent Marquès (10.000 euros).

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.